Alemany recupera el mètode tradicional de la venda de torró al tall, que el consumidor rep 24 hores després de la seva elaboració

25/10/2023

El nou servei permet potenciar la qualitat del torró tou i el cremat, que es podrà tastar acabat de fer a través de l’enviament de la botiga ‘on-line’

L’empresa familiar d’Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany, ha fet un pas més en la seva filosofia d’acostar un producte com el torró al consumidor a través de la innovació. En aquesta línia, la companyia ofereix una nova modalitat: el torró al tall, que el comprador podrà rebre, acabat d'elaborar, i consumir-lo a casa en un termini de 24 hores. Aquesta iniciativa, que serà possible gràcies al servei de la botiga ‘on-line’, s’aplicarà amb el torró tou, i amb el cremat, acabat de fer. El projecte recupera així un mètode tradicional de venda que ja empraven les pastisseries, consistent a vendre el torró al tall, però en aquest cas, combinat amb les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, que faciliten l’entrega immediata del producte.
 
El gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany, comenta que amb el mètode del torró al tall “tractem de dinamitar el temps de consum del torró, de forma que el producte mantingui les seves propietats de sabor i es pugui valorar encara més”. A l’hora de produir el torró al tall, Alemany el talla, l’embolica amb paper alimentari (sense elements plàstics) i l’entrega en 24 hores.

Dues noves varietats de torró
 
Amb el mateix propòsit d’acostar el producte innovador acabat de fer al consumidor, Alemany també ha presentat dues noves varietats de torró per la campanya de comercialització, que està a punt d’arrancar. Es tracta del torró de crema cafè, una iniciativa de ‘cobranding’ amb Cafès Novell, i el torró bombó cruixent, una reinterpretació del torró popular de xocolata cruixent amb arròs, que com a tret diferencial hi incorpora mel seleccionada de qualitat.
 
Aquestes dues novetats s’emmarquen en l’aposta d’Alemany de col·laborar amb altres empreses del territori per fomentar el consum i la difusió dels aliments de proximitat a través de la cooperació entre productors i elaboradors.

 Sobre Torrons i Mel Alemany
 
La història d’Alemany es remunta a finals del segle XIX, quan la Sra.Mundeta feia caramel amb la mel i la fruita seca de la zona. Continuar al poble dels seus orígens manté l’empresa de peus a terra, apreciant el territori, mantenint l'essència del negoci familiar i apostant per l'elaboració artesana. Alemany treballa amb els millors apicultors de la zona i d'arreu de la Península Ibèrica. Un apicultor de proximitat és sinònim de mel de qualitat i de producte de confiança.
 
El tret diferencial del Torró Alemany prové d'una recepta del segle XIX, que dona a la pasta un blanc molt característic i podem dir que únic. Una cocció lenta, fruita seca de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part del secret que dona un gust molt particular al seu torró.
 
Alemany selecciona les millors mels per conquerir els paladars més exquisits del món, tal com prova el fet que els seus torrons i mels hagin estat reconeguts als Great Taste Awards, uns guardons que són considerats els Oscars de l'alimentació gurmet.
 
Tres beneficis en una cullerada de mel
 
Una única cullerada de mel al dia d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i millora de la biodiversitat.
 
Humanització davant la robotització
 
A les instal·lacions de Torrons i Mel Alemany a Os de Balaguer, hi treballa  un equip de 25 persones que elaboren cada producte que surt al mercat amb les seves pròpies mans. Cap producte és exactament igual que l'anterior, tampoc el seu etiquetatge. Fruit d'aquesta aposta per la humanització, Alemany compta amb la col·laboració de més de 60 persones de quatre Centres Especials de Treball (CET) de les Terres de Lleida: la Fundació Privada llersis, la Fundació Aspros, L'Estel i La Torxa, que posen manualment les etiquetes dels seus productes, els empaqueten i fabriquen les caixes de fusta dels seus lots.
 
Recentment, la Generalitat de Catalunya ha reconegut el seu compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) amb la Placa al treball President Macià. Aquest guardó posa en relleu la seva voluntat d'humanitzar els processos de producció davant la robotització i l'automatització.
Infolleida