Convocatòria 2024 d’ajuts per rehabilitar habitatges de titularitat privada en municipis de 500 o menys habitants

03/05/2024

Es poden demanar fins al 28 de juny de 2024

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria de subvencions del programa de rehabilitació d'edificis d'habitatges i habitatges individuals de titularitat privada, per tal de fomentar l'arrelament en entorns rurals de Catalunya i fixar-hi la població per revertir el procés de despoblament i alhora cobrir la demanda d’habitatge assequible en els nuclis de població de fins a 500 habitants.

A la Noguera hi entren els següents municipis: Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes i Santa Linya, la Baronia de Rialb, Bellmunt d'Urgell, Cabanabona, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Oliola, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Meià.

Poden demanar els ajuts persones físiques o jurídiques privades que siguin propietàries d’habitatges o edificis d’habitatges de titularitat privada, construïts abans del 31-12-1999, que n’assumeixin la rehabilitació.

Els habitatges rehabilitats s’han de destinar a residència habitual i permanent, per a ús propi o per a llogar, durant 10 anys des de la concessió de la subvenció.  No es poden destinar a ús turístic. Per completar la informació es pot consultar l’enllaç de la Generalitat de Catalunya:

https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Rehabilitacio_entorn_rural?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

 

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament o presencialment.

Per a més informació i assessorament, es pot contactar amb l’Oficina de Rehabilitació del Consell Comarcal de la Noguera (Mercè Llauet). L’atenció presencial només es farà amb cita prèvia. L’atenció telefònica es farà de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h al telèfon 973 448 933. També es poden fer arribar les consultes per correu electrònic:  [email protected] o [email protected]

Infolleida