Ferit crític l'home que va rebre una destralada

08/05/2024

L'agressor hauria pogut patir un brot psicòtic, ja que quan va ser detingut deia haver matat a Satanàs

L’home que dilluns passat va ser agredit amb una destral al cap per un desconegut en ple carrer a Balaguer es trobava ahir en estat crític, segons van explicar fonts solvents. L’agressor, de 34 anys i d’origen moldau, va dir al ser detingut que volia "matar Satanàs". Fonts pròximes a la investigació han explicat que l’arrestat, que residia a Tremp, va viatjar fins a Balaguer per aconseguir-ho.

L'acte va tenir certa premeditació, ja que abans de viatjar havia tret les plaques de matrícula del seu cotxe per dificultar el treball policial. Una vegada a la capital de la Noguera, va atacar al carrer Urgell l'home. L’agressor el va envestir amb el seu vehicle, provocant que caigués a terra, i després el va perseguir brandint una destral i un ganivet, el va atrapar i li va clavar una destralada al cap que li va provocar ferides molt greus, per les quals va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova, que anava amb bicicleta, i ahir, segons les fonts consultades, es trobava crític, amb una lesió encefàlica molt greu.

L’agressor va fugir i va ser localitzat al cap de poca estona per agents de la PoliciaLocal de Balaguer en un operatiu en què també van participar els Mossosd’Esquadra. El sospitós cridava "he matat Satanàs!, he matat Satanàs!" quan va ser detingut per un agent de la Policia Local. Pel que sembla, es tracta d’una persona amb problemes psiquiàtrics que ja havia protagonitzat algun incident al Pirineulleidatà i que es presumeix que dilluns passat, quan es va produir l’agressió de Balaguer, va poder patir un brot psicòtic. L’agressor va ser traslladat a la unitat de Salut Mental de l’hospital Santa Maria per ser diagnosticat i tractat. Se’l va detenir per un suposat delicte d’intent d’homicidi.
Infolleida