La 2a Cursa Nocturna del Castell del Remei es consolida amb 800 inscrits

29/05/2017

Aquesta cursa nocturna s’organitza el dissabte 3 de juny amb dos recorreguts circulars de 9 i 15 km en un entorn natural i singular, com és el Castell del Remei i l’estany d’Ivars Vila-Sana

El celler Castell del Remei i GoGoRunners Club amb el suport de l’Ajuntament de Penelles han presentat aquest dilluns la segona edició de la cursa Nocturna del Castell del Remei que se celebrarà el proper dissabte 3 de juny.


En aquest mateix sentit, l’alcalde Eloi Bergós ha ressaltat que el Castell del Remei pertany al poble de Penelles i ha afirmat que, malgrat ser una terra de pas, aquesta cursa fa que la gent pugui conèixer la plana de l’Urgell. Per això l’ajuntament està al costat d’aquesta iniciativa.


El representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura, ha destacat que aquesta cursa forma part del circuit del vi. Per tant, cada cursa que s’organitza arreu del territori busca crear la seva pròpia marca.


Com en l’edició anterior, els participants podran escollir entre dos circuits circulars, un de 9km de caire més familiar i que es podrà fer caminant o corrent i un altre de 15 km que es farà només corrent. Les dues són amb sortida i arribada des del Castell del Remei.


Tal i com ha afirmat la responsable de l’organització, Estefani Climent, els dos recorreguts són planers i majoritàriament de terra per camins. És aquest el motiu pel qual tothom hi pot participar, i gaudir en família del paisatge d’aquesta zona i la seva nocturnitat.


La sortida és a les 21.30hores. Els dos recorreguts surten direcció Vallverd, passant per Almassor. A Vallverd se separen els corredors, els de la distància llarga arribaran a l’estany d’Ivars i Vila-Sana, al qual donaran la volta per anar a buscar el canal d’Urgell, on es tornaran a trobar amb els participants de la distància més curta. A partir d’aquest punt, vorejaran el canal d’Urgell fins a arribar al Castell del Remei.


Els organitzadors oferiran als participants una graellada de carn a l’arribada, maridada amb vins del celler.


La directora de comunicació del Castell del Remei, Mireia Gonzalez, ha explicat que el circuit del vi, a més de promocionar l’esport i l’enoturisme, té una vessant solidària amb l’objectiu de donar a conèixer la greu malaltia crònica, sistemàtica i autoimmune que és el Lupus i recaptar fons per a la Fundació Catalana de Lupus destinats a la investigació.


En aquests moments, el nombre d’inscrits als dos recorreguts és de 770 corredors i/o caminadors. Tot i que s’espera arribar a un màxim de 800 inscrits.
Infolleida