La gent gran de Térmens participa al taller “Mai no és tard per moure peça”

23/11/2017

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social ha organitzat amb el suport de l'Associació de Pensionistes i Jubilats Sant Sebastià el taller "Escacs per a la gent gran: Mai no és tard per moure peça", a càrrec de l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms.

 

Consisteix en un taller d'escacs amb un programa informàtic, durant sis sessions d'una hora, en què Josep Oms i un grup de monitors són els formadors, amb els objectius lluitar contra l'Alzheimer, actuar contra la solitud i la depressió, millorar la concentració i el raonament lògic, potenciar la motivació per una activitat nova, ressaltar el coneixement informàtic i el joc en xarxa. Les sis sessions del taller Térmens es faran a la Llar de Jubilats els dijous de 18.00 h a 19.00 h. La primera es va fer el dijous 16 de novembre, i hi van participar un grup de 14 persones.

 

Aquest projecte ja s'ha dut a terme en altres municipis de la comarca com Bellcaire d'Urgell, Camarasa o Vallfogona de Balaguer i han tingut força participació de la gent gran.

 

El Pla d'Inclusió Social treballa conjuntament amb els casals i associacions de gent gran de la Noguera per tal de fomentar aquest tipus d'associacionisme i millorar la qualitat de vida de les persones grans, amb actuacions com les conferències sobre Neuroprevenció que es fan en diferents municipis petits, les Trobades de Gent Gran de la Noguera, el butlletí Noguera Gran, les Aules d’Extensió Universitària i el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Noguera, entre d'altres projectes i activitats adreçades a aquest col·lectiu.

Infolleida