Mor un home de 55 anys a l'accidentar-se quan practicava salt base a Mont-rebei

17/07/2017

Un home de 55 anys i veí de Madrid va morir aquest diumenge a l’accidentar-se quan practicava salt base a Mont-rebei. Segons va informar la Guàrdia Civil d’Osca, l’avís es va rebre poc després de dos quarts d’onze del matí.

Per causes que es desconeixen i que s’estan investigant, un esportista que havia saltat des d’una de les parets del congost (que arriben a tenir en alguns punts fins a 500 metres d’altura) per practicar aquest esport, que molts consideren el més extrem, s’hauria accidentat en la caiguda i va xocar amb la roca.

Fins al lloc dels fets, al terme municipal de Viacamp i Llitera, es van desplaçar membres dels Grups de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil, així com personal de la Unitat Aèria de Benasc i un metge del 061. Després de rastrejar la zona van trobar la víctima a la part baixa de la paret d’Aragó, on l’helicòpter va deixar els especialistes i el sanitari.

Tanmateix, la víctima, identificada com L.A.F. i veí de la localitat madrilenya de Tres Cantos, es trobava en estat molt greu a causa dels nombrosos traumatismes que havia patit i va morir poc després sense que ja res poguessin fer per salvar-li la vida. El cadàver va haver de ser evacuat per aire després que el jutjat de Barbastre delegués l’aixecament al Greim al tractar-se d’un lloc de molt difícil accés. La investigació oberta haurà de determinar les causes de l’accident, entre les quals podrien figurar un canvi brusc en la trajectòria del salt que l’hauria fet xocar amb la paret o que se li hagués enredat el cordatge del paracaigudes.

El salt base és un tipus de paracaigudisme que consisteix a deixar-se caure des d’un penya-segat o cimera per planar amb un vestit amb membranes a tall d’ales. S’assoleixen velocitats de fins a 200 km/h i es vola a prop del contorn d’una muntanya abans d’aterrar amb paracaigudes, que es desplega molt més tard del que és habitual.

Aquest esport ha segat diverses vides en els últims anys, entre les quals la de l’aventurer i presentador Álvaro Bultó o la del cuiner Darío Barrio. Fins al lloc dels fets els bombers van desplaçar una dotació terrestre i un helicòpter amb efectius dels Grae, que van localitzar els escaladors, sans i estalvis, i els van rescatar.

Segre