Tren turístic a les restes arqueològiques d’Albesa amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

06/10/2017

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, l’Ajuntament d'Albesa organitza per al proper dissabte i diumenge, 7 i 8 d’octubre, visites gratuïtes al patrimoni arqueològic d'època romana de la localitat. La localitat participa des de fa anys en aquestes jornades i enguany, com a novetat, es posa en marxa un tren que realitzarà parades pels diferents indrets turístics a visitar i que tothom podrà utilitzar pujant i baixant al lloc que cregui més convenient. Dins el tren, els guies explicaran els detalls del patrimoni durant el trajecte.

 

L'inici del recorregut serà la plaça Portal, al centre d'Albesa. Al llarg del recorregut -de poc més de 5,5 km- hi haurà parades en les proximitats de l'establiment romà de la Torresulla, la vil·la romana de Cal Piqué, la resclosa del Romeral, per finalitzar a la vil·la romana del Romeral. La tornada serà pel mateix camí per finalitzar en la mateixa plaça Portal. Cal recordar que la vil·la romana del Romeral i l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció són Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

 

És previst que el trenet faci fins a cinc trajectes d'anada i tornada, amb sortida d'Albesa a les hores exactes, de les 9.00 a les 13.00 hores, i de la Vil·la del Romeral a les mitges hores, de les 09.30 a les 13.30 hores.

 

A la tarda, de 17.00 a 18.30, el trenet efectuarà recorreguts continus pel patrimoni del nucli urbà d'Albesa, amb sortida des de la plaça Portal, passant per la Creu de terme, el Pont de les Mentides, l'Església, el Castell i arribant de nou al punt d'inici.

Infolleida