Arriba una nova edició de la mostra Jazz al Pati

30/04/2024

Del 9 a l’11 de maig, Balaguer acull una nova edició de Jazz al Pati, la Mostra Internacional per a joves intèrprets

Els actes previstos per aquesta VIIa edició començaran el dijous dia 9 de maig al matí amb les audicions escolars, i a la tarda es farà l’espectacle familiar ‘Musiké, la memòria de les muses’, a càrrec de Patrícia McGill, la qual compta amb més de vint anys d’experiència com actriu i contacontes. En aquest cas, presenta un espectacle per a públic infantil i familiar sobre històries que giren al voltant de la música, els records i la memòria oral.

Seguidament, a dos quarts de vuit, es farà la presentació del llibre ‘Round About Tete’ a càrrec de l’autor, l’escriptor i periodista Pere Pons Macias. Aquest acte es du a terme en col·laboració amb la Biblioteca Margarida de Montferrat. Pere Pons Macias és llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha treballat com a periodista cultural en diferents mitjans, com El Punt, Avui o La Vanguardia. Va ser impulsor i col·laborador del Festival de Jazz i Músiques Creatives de Ciutat Vella, així com del fanzine ‘So What’ del Harlem Jazz Club. També és fundador i director de la revista Jaç i autor de diversos llibres.

La programació del dijous finalitzarà amb el concert d’homenatge a Tete Montoliu, el qual anirà a càrrec del trio del pianista nord-americà Jeb Patton. Jeb Patton és un dels pianistes més brillants del piano jazz, amb un estil que beu directament de les arrels del bop, amb referents com Tommy Flanagan o Horace Silver. De la seva trajectòria destaca el seu treball amb Heath Brothers durant més de vint anys, així com la publicació de diversos volums sobre l’acompanyament en piano jazz.

El divendres dia 10 de maig, la programació de Jazz al Pati també començarà amb les audicions escolars, i a les vuit del vespre es farà un concert a càrrec d’Andreu Giró Quartet, el qual proposa un viatge a través de la seva interpretació personal de la música de Bill Stewart, bateria de jazz nord-americà conegut per la seva versatilitat en gèneres que van des del jazz tradicional fins al funk modern. El concert proposa un recorregut musical que abasta una àmplia gamma d'estils i gèneres, des dels ritmes enèrgics del jazz tradicional fins als grooves moderns del funk, amb la influència de Bill Stewart en la seva interpretació. Seguidament, a dos quarts de deu, actuarà Víctor Carrascosa Quintet amb la proposta ‘Firm Roots’, en la qual les arrels del jazz es presenten com a fonament per explorar noves sensacions. Víctor Carrascosa, trompetista nascut a Barcelona i format al Conservatori Superior Liceu, presenta una proposta en la qual la improvisació s’entén com un llenguatge viu i la interacció entre músics com a pilars fonamentals.

Finalment, el dissabte les actuacions començaran al vespre amb Málaga Jazz Reunion, provinents del Conservatori Superior de Música de Málaga. Aquest grup ofereix una experiència musical única, amb Juan María Villa al piano, Alejandro Marques a la bateria, Antonio Sánchez al saxo alt, Guillermo López al saxo tenor i Joan Vicens al contrabaix. Tot seguit, a partir de dos quarts de deu, actuarà DG Grup, de l’ESMUC, quartet liderat per David Gimeno a la bateria i que està format per alguns dels músics joves més destacats de l'escena jazzística de Barcelona, com Óscar Latorre, Biel Roca o Miquel Casanova. Aquests músics han compartit escenari en múltiples ocasions amb diferents formacions, però actuaran junts per primera vegada en aquesta edició de Jazz al Pati. Aquest quartet oferirà un concert de música original, que acompanyarà el públic a través d’un viatge sonor des del jazz més tradicional fins a sonoritats més modernes i contemporànies.

Infolleida