Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Artesa de Segre signen un acord de cooperació vertical pel cultiu de pistatxos

09/06/2017

Avui 9 de juny la Cooperativa d’Artesa de Segre i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat un conveni de cooperació vertical en el Projecte Pistatxo, en un acte a la seu de la Cooperativa d’Artesa de Segre presidit per la Hble. Sra. Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i amb els Srs. Josep Pont, President de BAIN, i Joan Fortuny, director d’operacions de BAIN, i els Srs. Joan Serra, president de la Cooperativa d’Artesa de Segre, i Josep Soldevila, director de la Cooperativa d’Artesa de Segre.

Amb l'acord, Borges es compromet a assessorar als productors i socis de la Cooperativa d'Artesa en el cultiu del pistatxo amb l’experiència adquirida des del 1987 a les seves finques de Badajoz i Granada i des de 2015 a Mas de Colom (Tàrrega).

L'empresa aconsellarà i orientarà en el disseny de la plantació, preparació del sòl, sistemes de reg, fertilització, orientació o varietats a incorporar; els guiarà sobre les tasques anuals a realitzar a la plantació i garantirà la comercialització de la collita.

Aquest acord s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre el Grup Borges i el DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural) per tal de promocionar el regadiu i l’activitat agroindustrial de la zona del Canal Segarra - Garrigues, on Borges esdevé un dels 5 principals motors econòmics de dinamització de la zona.

Infolleida