La Paeria de Balaguer inicia el programa de gestió i control de les colònies felines

02/05/2024

La Paeria de Balaguer, en col·laboració amb l’associació Sos Bigotis, ha realitzat les primeres actuacions de control i gestió de les colònies felines, a través del programa de Captura, Esterilització i Retorn.

Des de l’Àrea de Benestar animal s’ha instal·lat la primera de les tremuges previstes a la ciutat, per tal d’alimentar les colònies de gats. En aquests dispensaris s’hi ha posat pinso per a gats ferals, el qual està preparat amb components específics i adequats. Aquest pinso s’aportarà des de la Paeria, però serà l’associació qui el distribuirà pels diferents punts de la ciutat, i s’encarregarà de coordinar les tasques del voluntariat que ha de gestionar les tremuges.  

D’altra banda, també s’han lliurat els primers carnets d’alimentadors a les persones que van cursar la formació de gestió ètica de colònies felines, i que per tant seran les úniques que podran manipular el pinso i els dispensaris.

Des de la Paeria s’aniran instal·lant aquestes tremuges en els diferents espais de la ciutat on s’hi ha detectat colònies de gats.

 

Infolleida