Balaguer celebra la tradicional Festa dels Fanalets

25/07/2017

Nens i nenes, amb els seus fanalets, van participar a la cercavila que va anar des de la placeta de Sant Jaume fins a l’església del Miracle. La festa, organitzada per l’Associació del Centre Històric de Balaguer, culminarà aquest dimarts amb la ballada de sardanes i la missa en honor a Sant Jaume

Per tal de celebrar la festivitat de Sant Jaume, Balaguer ha acollit la tradicional Festa dels Fanalets, una jornada on els nens i nenes, amb els seus fanalets, van participar a la processó que va sortir de la placeta de Sant Jaume fins a l’església del Miracle, on es va dur a terme la benedicció dels fanalets.

 

La Festa dels Fanalets va donar el tret de sortida el passat dissabte, amb un taller on nens i nenes van confeccionar els seus fanalets. La celebració de la festivitat de Sant Jaume culminarà aquest dimarts, amb una ballada de sardanes i una missa.

 

A banda de la celebració del sant com a tal, l’associació ha programat, també, una sortida on s’efectuarà un tros del camí de Sant Jaume, una conferència sobre la història del camí i una xocolatada popular.

Ariadna Sánchez