Bona acollida de les visites de difusió del projecte Territori de Valor entre la població local

11/10/2017

El projecte Territori de Valor per a la difusió dels recursos patrimonials, històrics i culturals de la Noguera i el Segrià Nord finalitza les visites de divulgació entre els agents de la població local amb èxit de participació. Els passats dies 6 i 7 d’octubre, les associacions de dones de Térmens, Menàrguens i Vallfogona de Balaguer van visitar el Monestir de Santa Maria de Gualter, El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre i Museu de la Noguera, i el Castell de Montsonís respectivament, on van poder endinsar-se en la descoberta històrica dels orígens de la comarca. En total, s’han realitzat sis visites guiades destinades a associacions de dones i tres visites guiades destinades a productors agroalimentaris, joves i membres del petit comerç, totes elles finançades en la seva totalitat pel projecte Territori de Valor.  

Així mateix, en cinc d’aquestes visites s’han ofert tastos de productes de la terra en el marc del Projecte Gustum per a la promoció i la difusió dels productes agroalimentaris locals, en els quals han participat el Celler Castell del Remei, el Celler Rubió de Sòls, l’Obrador Dolç i Salat d’Artesa de Segre i el Molí d’Oli Gabriel Alsina de Castelló.

Actualment, el projecte promou un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials en el qual nou equipaments visitables ofereixen premis a la millor fotografia. Així mateix, s’acaba de posar en marxa una campanya de descomptes a través del petit comerç en la qual participen vuit equipaments i un centenar de comerços de la Noguera i el Segrià nord. Mitjançant aquesta campanya, que serà vàlida fins el 22 de desembre, els clients podran obtenir vals de descompte en les entrades als equipaments visitables del territori per cada compra mínima de 10€ que efectuïn als comerços adscrits.

El projecte Territori de Valor és impulsat pel Consorci Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, i finançat pel Fons Europeu d’Ajudes al Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Els equipaments visitables adscrits al projecte són el Monestir de Santa Maria de Gualter, l’Espai Orígens i Roca dels Bous, el Monestir de les Avellanes, l’Espai Transmissor de Seró, els museus Casa Jan i Casa Tonot d’Almenar, el Centre d’Observació de l’Univers, el Castell de Montsonís, el Castell d’Os de Balaguer i Museu de les Campanes, el Museu de la Noguera i Centre d’Interpretació de l’Or del Segre, i el Centre de Dinamització de Tartareu.

Infolleida