El quintet Vibratango tanca el 6è Juliol de Música i Poesia

24/07/2017

El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses va acollir aquest diumenge l'espectacle "Homenatge Astor Piazzola - Tango Jazz", un homenatge poetico-musical al que va ser un dels músics i compositors més importants de tango de la segona meitat del segle XX. Aquest concert va ser l'últim del cicle que es va iniciar el passat diumenge 2 de juliol amb l'actuació del Cor Infantil Amics de la Unió al convent de Sant Domènec.


Astor Piazzolla va popularitzar el tango contemporani al món sencer, influït per altres llenguatges musicals, especialment per la música clàssica i el jazz, llenguatges universals agermanats en l’emoció, la passió, el ritme, la vida…


Hi ha un encontre l’any 1974 que marcarà per sempre Astor Piazzolla, la seva feina amb Gerry Mulligan. Amb ell va enregistrar el disc Summit, un treball delicat on s’hi van encreuar els dos llenguatges tot mantenint els seus propis accents. De la posterior col·laboració amb Gary Burton en va sorgir un disc antològic, The New Tango.

Aquest projecte que es va poder veure aquest diumenge al Juliol de Música i Poesia de Balaguer neix d’aquella trobada, de l’amor d’aquestes músiques. Un homenatge a Piazzolla i a aquella unió amb el jazz a través del vibràfon, encarnat en aquest gran mestre que és Gary Burton.

El repertori va constar dels grans clàssics de Piazzolla com Adiós Nonino, La muerte del Ángel, Libertango, etc. amb altres temes originals compostos especialment per a l’ocasió, sempre a l’entorn del tango i d’aquest gran mestre. L'espectacle va combinar poesia i textos de diferents autors com ara Borges, Cortázar, Boris Vian, Martí i Pol, Feliu Formosa, Lluís Roda, Pere Rovira… tots ells escriptors seduïts per la música.

La corresponsal poètic Anna Maluquer va ser l'encarregada de posar veu a aquesta proposta.
Infolleida