Exposició “Del mar a la Noguera” al Monestir de les Avellanes

16/06/2023

Una mostra pictòrica de l’artista Quim Boleda que uneix el paisatge de costa amb el de la Noguera

Del 17 de juny al 18 d’agost podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Del Mar a la Noguera” una mostra amb obres del pintor Quim Boleda.

“Del mar a la Noguera”, és una proposta pictòrica d’un artista de costa que ha descobert l’interior del país. Quim Boleda ens proposa aquest viatge a partir de diferents quadres que uneixen indrets del país de mar a muntanya i específicament la comarca de la Noguera. Boleda s’atura en indrets de gran bellesa i els interpreta artísticament amb les seves pintures. Obres de gran precisió, que tot i ser estàtiques capten molt bé els moviments, tant les onades de la costa, com el vent movent els camps d’ordi de la Vall d’Àger.  

 

Quim Boleda és barceloní, nascut l’any 1949. De formació autodidacta, tot i que el seu mestre de referència és Pasqual Bueno. A nivell professional s’especialitza des de ben jove com a decorador, i això el porta a desenvolupar la vessant artística a través de la pintura. És així que coneix un bon nombre d’artistes, fet que li permet centrar la seva tasca professional a promocionar i comercialitzar les obres de molts artisques, que s’exportaran principalment als Estats Units i al Canadà. A partir de l’any 2008 pot dedicar-se plenament a la seva pròpia obra artística, exposant en diferents sales especialment d’àmbit català i aragonès. L’any 2021 la seva obra va ser premiada a la Nit de l’Art de Calafell.

 

L’acte inaugural serà el dissabte 17 de juny a les 12:30 h a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes on tothom hi és convidat. I l’exposició serà visitable de forma lliure fins al proper 18 d’agost.

Infolleida