Exposició “Terra i Llum” al Monestir de les Avellanes

18/01/2018

Fins al proper 4 de febrer els artesans Carla Ruiter, Jesús Maria Quintero i Joan Trepat mostren les seves obres a l’exposició “Terra i Llum” que podeu visitar a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes.

 

Terra i Llum, és una exposició que mostra el treball artesanal elaborat amb materials com el feltre, l’espart i el vímet. Tots ells matèries naturals sorgides de la terra amb les quals els artistes han manufacturat làmpades i altres objectes lumínics.

 

L’exposició té per objectiu recuperar de l’oblit i donar a conèixer els oficis artesanals que des de temps ben antics han transmès de pares a fills les tècniques per elaborar objectes fets en vímet, feltre o espart.

 

Els artesans han elaborat precisament objectes lumínics perquè pretenen il·luminar el present, reivindicant que tant aquests oficis artesans com els materials que empren, no només no han de desaparèixer davant l’envit de la vida moderna, sinó que potser d’una manera diferent i adaptant-se als nous temps, continuen donant resposta a les necessitats del món d’avui.

 

L’exposició finalitzarà amb un taller el dia 3 de febrer obert a tots els públics, per experimentar amb l’espart, la llana i el vímet, a càrrec de l’artesana Carla de Ruiter.

Infolleida