Nit de l’Esport 2017

03/07/2017

Balaguer va acollir, el passat divendres, una nova edició de la Nit de l’Esport, una gala on es premien els millors esportistes de la temporada. La gala es va celebrar a les piscines del Secà, i va reunir una vintena d’entitats i clubs esportius de Balaguer.

Els premiats van ser els següents:

En categoria d’ESPORTISTA individual MASCULÍ SÈNIOR:

1r.- ALEIX SIERRA – C.E. PEDALA.CAT: per haver estat classificat com a Campió d'Espanya de duatló de muntanya a la categoria 23, a la Cursa disputada a Aguilar de Campo i Campió de Catalunya absolut en la mateixa especialitat

2n.-AXEL MARCELINO – C.E. PEDALA.CAT: acaba de proclamar-se  campió d'Espanya de quadriatló del seu grup d'edat (25-29) als Campionats que es van celebrar Aguilar de Campoó, aquesta modalitat esportiva afegeix a les tradicionals del Triatló (natació, ciclisme i cursa a peu) un sector de piragüisme

3r.- Jose Antonio Estevez Pavón –Club espotiu l’estel: per l’obtenció de medalla d’or en la disciplina d’atletisme en la prova de 60 metres llisos sèrie 1 al Campionat de Catalunya d’Atletisme pista coberta celebrat a Sabadell el passat 26 de març de 2017, també per la seva medalla d’or en la prova de 100 metres llisos i llançament de pes 4kg en el campionat territorial d’Atletisme celebrat a Lleida el passat 6 de maig de 2017.

En categoria ESPORTISTA individual FEMENÍ SÈNIOR: 

1ra.-Jèssica Vidal Adamez – C.E. L’ESTEL: per l’obtenció de medalla d’or en la disciplina de natació en la prova de 50 metres esquena en els SpecialOlympics España, un esdeveniment amb més de mil esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu de Catalunya, Espanya, Europa i països internacionals.

2na.-ANNA BISCARRI – CLUB TENNIS TAULA BALAGUER: pel bronze aconseguit al Campionat de Catalunya Sènior en categoria de Dobles i per la 5a posició al Top Català Sènior (en el que només participen les 8 millors jugadores sènior de Catalunya). Actualment ocupa la posició número 9 del total de 90 jugadores de Catalunya.

3ra.-NATALIA BERNAT – RUNNER’S BALAGUER: actual líder de la lliga de ponent, en  la categoria  5K  femenina, amb 10 pòdiums aquest any 2017.

En categoria per equips MASCULÍ SÈNIOR:

1r.-EQUIP SÈNIOR DUATLÓ – C.E. PEDALA.CAT: format per PERE BIFET, JAUME TORRA, ALEIX SIERRA i RAMON FARGUES  per la seva tercera posició en els X Campionats de Catalunya de Duatlons per equips en categoria open que es va celebrar el passat mes de febrer al Prat de Llobregat

2n.-1r equip – Balaguer “A”: del Club d’Escacs Balaguer; per haver aconseguit el campionat provincial en la màxima categoria (Preferent), aconseguir l’ascens per jugar a la 2a divisió Catalana la pròxima temporada i arribar a les semifinals del Campionat de Catalunya en Categoria Preferent, format per jugadors sèniors i per jugadors de l’escola d’Escacs del club.

3r.-1r equip – Balaguer “A”; del Club de Futbol Sala Balaguer; per la seva TERCERA posició a la lliga regular (grup Territorial D) i la seva PRIMERA posició a la Comptecició de Copa Federació de LLeida de Futbol Sala, quedant QUART classificat a nivell de tot Catalunya. 

 

En categoria per equips FEMENÍ SÈNIOR:

1ra.-Q2 Consultors CB Balaguer. (Primer equip femení). C.B.Balaguer; Campiones de Catalunya, un equip que no ha parat de créixer durant la temporada. Després d'un inici complicat l'equip ha encadenat 22 victòries consecutives que li van donar el primer lloc al grup i finalment li van permetre emportar-se el campionat de Catalunya a la pista del Femení Osona, a Vic. Amb aquests resultats l'equip torna a Primera Catalana on intentarà mantenir la categoria durant l'any vinent.

2na.-BALAGUER VILLART LOGÍSTIC – CLUB TENNIS TAULA BALAGUER; format per TingtingWang, Yanlan Li, Anna Biscarri, Loredana Dorca i Clàudia Cejas, pel 3r lloc aconseguit a la lliga de Superdivisió Estatal (màxima categoria estatal) i per l’or aconseguit al Campionat de Catalunya Sènior.

 

En categoria per equips MASCULÍ DE BASE:

1r.-Equip Cadet - ASSOCIACIÓ PIRAGÜISTA BALAGUER; per conseguir la 4a plaça per clubs en el Campionat d’Espanya de Descens de Rius Joves Promeses, Campions de Catalunya de Marató en categoria K2, Sotscampions de Catalunya de Velocitat en K4.

2n.-Junior  Masculí - C.B. BALAGUER; Campió provincial de Lleida i semifinalista català. Excel·lent temporada, gairebé perfecta on l'equip ha demostrat que serà part del futur del primer equip del club.

3r.-BENJAMÍ “A” – Club de Futbol Balaguer; Campió de la lliga preferent benjami Grup 3, per primer cop a l'història el club guanya una categoria preferent i accedeix al campionat de catalunya a la que han caigut a la fase de grups acosneguint un meritori 3er lloc per darrere de REUS i FC BARCELONA.

 

En categoria per equips FEMENÍ DE BASE:

1r.-JUNIOR femení – Club Bàsquet Balaguer: Campiones de Lleida i semifinalistes de Catalunya. Fi de l'etapa formativa que acaba un cop més amb un campionat provincial, una promoció que assegura el futur de jugadores del primer equip.

2n.-BALAGUER Q2 Consultors, Infantil – CLUB TENNIS TAULA BALAUGER: format per Gemma Lladonosa i Vinyet Solans, pel bronze aconseguit al Campionat de Catalunya Infantil per Equips

3r.-CONJUNT JUNIOR  - CLUB RÍTMICA BALAGUER: format per Laura Castellà, Irene Vila, Ares Inglada, Paula Griñó i Clara Bernat. Durant aquesta temporada han participat a la lligueta del circuit Lleidatà quedant medalla d'or en totes les competicions. Gràcies a aquests fantàstics resultats l'any vinent faran el salt a la Copa Catalana.

  

Com a TÈCNIC ESPORTIU (carrera esportiva o resultats):            

1r.-JOAN PRATS – TÈCNIC ESPORTIU C.E. PEDALA.CAT: des de l’escola d’Atl. i Triatló es va donar un pas d’incertes quan la Sandra va deixar el càrrec d’entrenadora; la veritat es que avui en dia aquesta incertes a passat a entusiasme amb la figura d’un atleta que no deixa d’acumular excel·lents resultats, sinó que a trobat la seva vessant pedagògica. Podem comptar que la feina acumulada no es veu nomes a nivell de resultats, sinó per la il·lusió i el nombre d’atletes que s’acumulen, a sapigut transmetre la seva dedicació i passió per aquest esport amb el mateix entusiasme que ell ho ha viscut. Joan, no te’n cansis mai i que per molts anys poguem continuar comptant amb tu. A més el Joan continua actiu, només una dada, Marató BCN 2017 2h39’22’’ , 40è de la general i 1r de la seva categoria, Tot un exemple per la canalla.

1r.-JULIÀ PEÑALVER – ENTRENADOR I EX-COORDINADOR C.B. BALAGUER: només alguns entrenadors aconsegueixen construir peça per peça un equip que ha demostrat ser el millor de la província. Ha aconseguit un equilibri ideal entre la millora individual del jugador i la millora del joc en equip,

2n.-AXEL MARCELINO - ASSOCIACIÓ PIRAGÜISTA BALAGUER: la vessant social que arroseegaval’assocaició va donar un gir important quan un grup de joves es van posar a la direcció del club i quan a l’Àxel li van donar la responsabilitat tècnica i esportiva; un esport que sembla minoritari però més que consolidat a Balaguer, amb un escreix de participants temporada rera temporada i on gran part de culpa es seva. Esperem que els resultats obtinguts pels seus palistes i que la seva formació, sent un dels 3 únics tècnics de nivell II en aigües tranquil·les de Catalunya, et continuïn motivant per seguir amb aquests excel·lents resultats.

Com a PRESIDENT (per la seva gestió esportiva): 

Rosa Mª Pla Torrelles- Club Esprotiu l’estel: La Rosa fa 23 anys que és la presidenta del Club Esportiu L’Estel, gràcies a la seva gestió i aposta per a què les persones amb discapacitat intel·lectual de Balaguer i comarca puguin realitzar activitat física i esport de qualitat, el club s’ha convertit en un referent arreu de Catalunya. Sense la seva perseverança i el seu treball, poc visible però molt important, el club no estaria entre els punters ni seria un dels que té més socis entre els que compten amb esportistes amb discapacitat intel·lectual.

 

Reconeixement per la dedicació i promoció de l’esport:

SECCIÓ ESCALADA CEB – CENTRE EXCURSIONISTA BALAGUER: per haver creat i potenciat l´Escalada a Balaguer i Comarca .

Així mateix la secció d´escalada a potenciat conjuntament amb la Regidoria D´Esports de Balaguer, l´utilització del Rocòdrom de Balaguer, situat al Pavelló

Del Moli de l´Esquerra. Recull la nominació (representats de la Secció) :Edu Vendrell

ESCOLA ESCACS – Club Escacs Balaguer: pel seu creixement continuat en alumnes, passant de 23 a 55 nens en 3 anys que setmanalment reben classes al casal Lapallavacara, donant formació a 3 escoles de Balaguer, fomentant els valors que acompanyen els escacs i aconseguint que els seus alumnes competeixin amb èxit en el campionat provincial, en el de Catalunya i fins i tot es classifiquin pel campionat infantil d’Espanya d’Escacs.

XAVI GRÀCIA BERNARDUCA – promotor i organitzador de la TrailMontroig i reponsable de la secció de muntanya del C.E. Pedala.cat: com a responsable de la secció de muntanya del club per tirar endavant i dinamitzar aquesta secció que creix dia a dia sense parar en un club que no té sostre. També cal destacar l’excel·lent direcció que realitza del TrailMontroig Extrem, cursa de muntanya de 21 km amb 1.250 m de desnivell que es realitza cada any  i on hi participen més de 500 persones.

 

Reconeixement a l’esperit esportiu:

Alfons Porta Climente i Anna Palau Escrig – CPAM Balaguer;La FEEC, va crear la fita dels “100 cims”, que consisteix en una activitat no competitiva que l’objectiu és aconseguir fer els 100 cims més emblemàtics de Catalunya dels 300 que figuren en el llistat de la FEEC.

L’Alfons i l’Anna del CPAM l’any passat van aconseguir aquesta fita; però no tenint-ne prou, a hores d’ara ja van per als 200 cims. Enguany la Federacio d’Entitats Excursionistes els hi va fer el reconeixement a Sabadell i avui, no podiem ser menys i com a membres del CPAM ens plau fer-ho a Balaguer.

 

Menció especial 2017:

YERAY DARIAS – C.F. BALAGUER.

 

En categoria individual MASCULÍ ESPORTISTA DE BASE:

1r.-FRANCESC CODINA ROSELL  – ASSOCIACIÓ PIRAGÜISTA BALAGUER: com a Campió d’Espanya de Descens de Rius categoria Infantil K1. Campió de Catalunya d’Aigües Tranquiles Infantil A K1. Sotscampió de Catalunya de DuatlóKayak-Cross Infantil A K1.  

2n.-ARNAU PIFARRÉ PLANES – CLUB ESPORTIU NATACIÓ BALAGUER: Per segon any consecutiu doble Campió de Catalunya Benjamí, guanyant totes les proves de la seva categoria a la piscina del CN Sant Andreu de Barcelona.

3r.- ERIC GRÀCIA – CLUB ESPORTIU PEDALA.CAT;pels bons resultats aconseguits durant la temporada destacant en les proves de 60 m llisos i salt de llargada que el va permetre classificar-se  per al Campionats de Catalunya en la categoria aleví i on va aconseguir la 4a posició amb un salt espectacular de 4:26 m  i 9a posició en la prova de  60 m llisos

3r.- ORIOL MARQUES – RUNNER’S BALAGUER;en una temporada per emmarcar, Campió provincial de cros, guanyant la lliga escolar de Cross Diputació de Lleida representant a l’equip federat de la ciutat  Pedala.cat.

Semi finalista al campionat de Catalunya de 2.000 metres, amb un temps de 7’33”, quedant-se molt aprop de la final,  sense competir amb les millors condicions per culpa d’una greu lesió als  braços.

   

En categoria individual FEMENÍ ESPORTISTA DE BASE:

1ra.-AINA CODINA - ASSOCIACIÓ PIRAGÜISTA BALAGUER; com a 4a classificada en el Campionat d’Espanya de Descens de Rius en categoria cadet K1, Sostcampiona de Catalunya de Velocitat en categoria Cadet K1, 3a classificada en el Campionat de Catalunya de DuatlóKayak Cross, en el Campionat de Fons d’Hivern i en el Campionat de Catalunya de Descens de Rius en categoria Cadet K1.

2na.-AUREMBIAIX PIFARRÉ PLANES – CLUB ESPORTIU NATACIO BALAGUER: Nedadora Inclosa dins del llistat ARC (Alt Rendiment Català); Becada pel Consell Català de l’Esport al CAR de Sant Cugat (Centre de alt rendiment), on setmanalment va a realitzar entrenaments.

3ra.-GEMMA LLADONOSA – CLUB TENNIS TAULA BALAGUER: Plata Top Català Infantil (participen les 8 millors jugadores infantils de Catalunya).- Bronze Torneo Zonal (participen jugadores de Catalunya, Aragó, Balears i Navarra - classificatori per al Torneo Estatal).

- Seleccionada per la Federació Catalana de Tennis de Taula per participar a l'Open Internacional de Bèlgica, acabant amb molt bons resultats.

- Bronze al Campionat de Catalunya Infantil Individual.

- Bronze al Campionat de Catalunya Infantil Dobles.

 

Infolleida