Jordi Oronich i Joana Terré, escollits president i secretària general de l’executiva comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Noguera

26/11/2023

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Noguera ha celebrat aquest matí el congrés, que ha tingut lloc a la Casa de la Vila de Torrelameu Cívic, en el que s’ha escollit Jordi Oronich i Ruiz com a president i Joana Terré i Baldomà com a secretària general de l’esmentada executiva comarcal.
 
Una trentena de militants de la comarca han participat en aquesta convocatòria d’ERC a la Noguera, aprovant per unanimitat la candidatura encapçalada per Oronich i Terré.
 
La candidatura, una llista paritària, inclou una representació del món municipalista així com també de la militància de base d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Noguera.
 
Segons Jordi Oronich, l’objectiu de la nova permanent comarcal serà 'treballar pels 30 municipis i més de 120 pobles de la comarca per fer-hi arribar els valors del republicanisme en la vida política'. Per al reelegit president d’ERC a la Noguera, la tasca política ha de basar-se d'una banda en 'sortir al carrer i escoltar la gent dels nostres pobles per defensar allà on faci falta les demandes i necessitats que detectem', i de l'altra en 'donar suport als grups municipals i comarcal d’squerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal'.
 
En el decurs del congrés comarcal, també s’ha escollit Estefania Rufach i Fontova com a consellera nacional en representació de la comarca de la Noguera. La clausura del congrés ha anat càrrec del secretari de finances de l'executiva nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Roig i Puñet.   
Infolleida