Artesa de Segre reforça la seguretat en rutes escolars

12/12/2023

Semàfors amb botó i de radar a la C-14 i un carril central

L’ajuntament d’Artesa de Segre vol reforçar la seguretat en les rutes escolars de la localitat. Per a això, preveu la instal·lació de semàfors amb botó al tram urbà de la C-14. L’alcalde, Francesc Puigpinós, va apuntar que aquesta iniciativa s’emmarca en el pla per millorar l’accessibilitat i la mobilitat als carrers d’Artesa. Aquest projecte contempla plataformes d’asfalt en algun dels passos de vianants, especialment, en els propers a l’escola, semàfors de radar per controlar la velocitat (limitada a 50 quilòmetres per hora al centre), un en cada sentit de la marxa, a més d’una mitjana central de color roig per evitar badades i millorar la seguretat viària en la travessia de la C-14 a la Seu. Es tracta d’una franja central de color roig, unida a uns marcadors sonors que aconsegueixen un doble objectiu: alerten visualment que la via és de doble sentit i emeten un so sempre que un conductor circula sobre la línia per evitar riscos.

Aquestes accions contemplen una inversió de més de 143.000 euros i està previst que es puguin implementar durant el primer trimestre del 2024. Aquests treballs compten amb una subvenció del Trànsit.

Instal·len comptadors amb telelectura per estalviar aigua

■ Al marge de la seguretat viària, la principal prioritat del consistori a curt termini és la millora de la xarxa d’aigua potable. Per aconseguir un ús més eficient, millorar la gestió del proveïment i aconseguir nivells d’estalvi òptims s’ha donat llum verda a la substitució dels comptadors per sistemes intel·ligents de telectura. S’equiparan amb aquest sistema tots els comptadors d’abonats i s’aniran implementant en els nuclis agregats en diferents fases, segons va explicar l’alcalde de la localitat, Francesc Puigpinós. La primera fase implica una inversió de 99.219 euros. Quant als nuclis, també s’ha donat llum verda al projecte per canviar la canonada d’aigua de boca de Colldelrat per evitar fugues. El projecte costarà 158.942 euros.

SEGRE.COM