Balaguer celebra els tradicionals Tres Tombs per Sant Antoni Abat

17/01/2018

Animals domèstics, carrosses i tractors han desfilat per la Plaça Mercadal, on han fet els tradicionals Tres Tombs per la celebració de Sant Antoni Abat

Més de cent tractors han assistit als tradicionals Tres Tombs a la Plaça Mercadal de Balaguer per a la celebració de Sant Antoni Abat. L’acte s’ha iniciat a les set del matí amb el tradicional repic de campanes, a continuació, s’ha fet la benedicció dels populars panets de Sant Antoni i la missa a l’altar de Sant Josep. Un cop acabada la missa, s’ha donat el tret de sortida als Tres Tombs amb la benedicció dels animals, feta pel Rector de la parròquia, i seguidament han desfilat per la Plaça Mercadal les carrosses concursants.

 

Feta l’entrega de premis, s’ha procedit a fer els clàssics tres tombs de la maquinària agrícola, en la que els més de cent tractors que han participat han rebut la benedicció del Rector. Els conductors han estat premiats, també, amb un lot de cerveses de la Vella Caravana i l’entrada al dinar de germanor que ha tingut lloc al Molí de l’Esquerrà. Per tal de clausurar la festa, la Confraria de Sant Antoni Abat ha organitzat un ball de tarda al pavelló Molí de l’Esquerrà.

Ariadna Sánchez