Els arbres del canal de Bellcaire d’Urgell, un punt de conflicte

08/02/2017

L’ajuntament de Bellcaire d’Urgell lluita per tal de mantenir els arbres del canal, tot i estar declarats arbres d’interès local

 

L’ajuntament de Bellcaire d’Urgell va aprovar fa uns mesos declarar els arbres del canal que travessa el municipi com a arbres d’interès local per tal d’evitar que puguin patir cap tipus de dany. Aquests però, suposen un problema per possibles obres futures del Canal de l’Urgell, situació que genera cert conflicte entre el consistori del Canal i l’ajuntament.

 

Tot i la catalogació que reben aquests arbres, l’ajuntament de Bellcaire d’Urgell ha estat informat de la possible petició de tala d’aquests, actuació que asseguren que no serà portada a terme ja que la catalogació de la que formen part no ho permet. Com a solució a aquesta situació, el consistori proposa la poda dels arbres, la qual si que està permesa tot i ser arbres d’interès local.

 

Des de l’ajuntament asseguren que seguiran lluitant per tal de mantenir els arbres del canal, ja que permeten gaudir del canal durant l’estiu, gràcies a l’ombra que reflecteixen. I, a més a més,  des del consistori, consideren que és un símbol molt important del municipi.

Ariadna Sánchez