Èxit d’inscripció a la Jornada d’Ocupació de la Noguera “Connectant talent i oportunitats”

11/04/2024

Es fa al CEI de Balaguer aquest divendres 12 d’abril de 2024

La Jornada d’Ocupació de la Noguera “Connectant talent i oportunitats” es defineix com un espai de trobada entre persones de la comarca que busquen feina i empreses del territori que cerquen talent per cobrir llocs de treball vacants. Programada per al proper 12 d’abril a les instal·lacions del CEI Balaguer (Centre d’Empreses i Innovació), a data d’avui s’hi han inscrit 18 empreses i 150 persones candidates per treballar.

 

La Mesa d’Ocupació de la Noguera és l’entitat organitzadora de la trobada, amb la doble intenció d’impulsar la incorporació de les persones aturades al món laboral i, alhora, cobrir les ofertes de feina de les empreses.

 

La Jornada d’Ocupació de la Noguera, sota el títol “Connectant talent i oportunitats”, començarà a les 9 h amb la benvinguda i salutació per part de la paera en cap de la ciutat, Lorena González, i del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa. Acte seguit se celebrarà una taula rodona amb representants de diverses empreses de la zona, en la qual es debatrà sobre reptes de futur amb la intel·ligència artificial (IA) en els processos de selecció de personal. Seguidament, des de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida es farà el taller participatiu ‘Prepara’t per al futur amb la IA’, i després es farà la pausa per a esmorzar, una estona que també es pretén que sigui un espai de trobada i interrelació entre les persones participants.

 

Després de la pausa, les empreses presentaran la seva activitat i serveis, i exposaran les necessitats per a cobrir llocs de feina que tenen actualment. Finalment, la Jornada acabarà amb un seguit d’entrevistes individuals molt breus, en les quals les persones i les empreses podran mantenir un primer contacte o intercanvi de dades, si s’escau.

La Mesa d’Ocupació de la Noguera és una plataforma d’entitats de la comarca que treballen en l’àmbit del treball i la formació, amb l’objectiu d’unificar recursos i donar un millor servei a les persones. En formen part les següents entitats: Aspid, Associació Reintegra, Càritas Diocesana d’Urgell, Consell Comarcal de la Noguera, Consorci GAL Noguera Segrià Nord, Creu Roja, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Oficina Jove de la Noguera, Paeria de Balaguer i Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Infolleida