Jornada de salut mental perinatal del CDIAP de la Noguera

11/10/2017

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat la jornada de salut mental perinatal «L’impacte del naixement: cuidant la mare, cuidant el nadó», el dia 20 d’octubre de 2017 a la Sala d’Actes de l’Hospital Arnau de Vilanova de les 8:30 h a les 18:00 h.

Des de l’experiència al CDIAP, l’equip interdisciplinar ha observat com l’etapa que envolta el naixement és d’una gran transcendència en termes de salut física, emocional i mental, a curt i llarg termini, atès que alguns dels problemes físics, emocionals, cognitius i socials que apareixen en altres moments del desenvolupament sovint tenen el seu origen en allò que va passar en aquell període.

La jornada parlarà sobre com afecten les emocions durant l’embaràs, el part, les primeres experiències de vida, en l’establiment i tipus de vincle, a càrrec d’experts en cada àmbit, com la Dra. Crispi, la Dra. Olza, el Dr. Solé, la Dra. Ortiz, el Dr. Domingo i la psicòloga Maria Emilia Dip. A la tarda es clausurarà la jornada amb una conferència per part de l’equip del CDIAP la Noguera sobre salut mental perinatal i CDIAP.

La jornada va adreçada a qualsevol professional que està en contacte directament amb infants i família (llevadors, ginecòlegs, metges, infermeres, mestres de l’escola bressol i infantil, professionals dels CDIAP) i també a les mateixes famílies.

Infolleida