La Paeria de Balaguer realitza obres d'adequació als accessos de la ciutat

08/05/2024

La Paeria de Balaguer està finalitzant les obres a la carretera de Tremp, les quals pretenen millorar la seguretat viària en aquest tram que connecta el pont de Sant Miquel amb els accessos a la basílica santuari del Sant Crist. Les accions han consistit en l’arranjament de la vorera i la supressió de les barreres arquitectòniques existents, així com la millora de l’enllumenat públic en aquesta zona.

D’altra banda, aquesta setmana també s’han iniciat les obres d’arranjament a la plaça Sant Salvador i plaça del Jutge, les quals han de millorar el paviment, l’enllumenat públic i la xarxa d’abastiment d’aigua. A més, també es posarà en valor les restes del mur perimetral de l’antiga església del segle XII, la qual va ser desmuntada l'agost de 1936, a través d’un paviment d’un color diferenciat. Des de la Paeria s’entén aquesta obra com molt important i necessària, ja que el paviment de la plaça estava en molt mal estat.

Finalment, també s’ha iniciat les obres d’arranjament i adequació de la rotonda d’accés al barri del Secà. Aquesta és la primera de les actuacions que es duran a terme per tal de millorar els accessos a la ciutat. En aquest sentit, s’hi plantaran espècies vegetals autòctones, les quals suporten millor les condicions climatològiques de la zona, i tenen un requeriment hídric menor. Igualment, aquestes actuacions també pretenen una millora estètica de les entrades de la ciutat, i per aquest motiu s’instal·larà un element escultòric al mig de la rotonda, el qual reprodueix la silueta que formen els edificis més representatius i identificatius de Balaguer. Igualment, aquestes actuacions s’aniran realitzant als diferents accessos a la ciutat, amb un element diferenciat en cadascun.

Infolleida