Una vintena de parades de gastronomia, artesania i regals, a la Fira de Nadal de Cubells

19/12/2023

Se celebrarà el dia 23 de desembre entre la plaça Sant Julià i el Bosc de la Muralla del municipi

La diputada Estefania Rufach; l’alcalde de Cubells, Sebastià Boixadera, i el regidor d’Economia, Joventut, Turisme i Patrimoni, Josep Camps, han presentat aquest dimarts el Mercat de Nadal que es farà entre la plaça Sant Julià i el Bosc de la Muralla, al municipi de Cubells, el dia 23 de desembre.

 

Rufach ha destacat la importància que els petits municipis siguin capaços d’organitzar activitats com aquesta “que els omplen de vida”. Ha recordat que “no és fàcil, perquè moltes vegades es troben sols, però cal agrair l’esforç, i des de la Diputació ens alegrem d’aquest tipus de propostes perquè generen riquesa per al territori”.

 

El mercat el configuren una vintena de parades de gastronomia, artesania i regals de Nadal de Cubells i de municipis de l’entorn, que estaran obertes entre les 11.00 hores i les 21.00 hores. El Mercat compta amb un gran programa d'activitats adreçades, sobretot, al públic infantil, però també als seus acompanyants. Així, “està previst crear un ambient típic nadalenc i dotar de màgia el bosc del passeig de la muralla amb moltes sorpreses”, tal com ha comentat Sebastià Boixadera, que ha afegit que l’entorn en el qual es farà el mercat “és especial, i totes les activitats són gratuïtes”.

A primera hora del matí, a banda de la seva inauguració, es farà una tirada de bitlles, a càrrec del Club l'Eral de Cubells, que precedirà un concert de nadales. També s’hi podran degustar ostres del Delta, vermut i tots els dolços que ofereixen les paradetes nadalenques. Per als més joves, s’obrirà una oficina màgica de correus on es podran deixar totes les cartes als Reis o al Pare Noel.

 

A la tarda es començarà amb un taller infantil, i seguirà amb la “cagada de tió, xocolatada i vi calent, a càrrec de l'Associació Gastronòmica Txoco Fartanes Qblls.”, tal com ha explicat Josep Camps, que ha afegit que “per tancar la jornada es farà un gran ‘tardeig’ amb música, degustació de productes, vins i licors”.

 

Durant tot el dia, la companyia El Sidral de Lleida amenitzarà les activitats amb el seu "menairó", amb el qual petits i gran es podran fer fotos.

Infolleida