El Parc Astronòmic del Montsec celebra la 13a edició del cicle 'Música sota les estrelles'

21/07/2023

Aquesta edició serà la primera en què s'utilitza el nou sistema digital del planetari amb imatges en alta resolució que acompanyen els concerts

El Parc Astronòmic del Montsec presenta la 13a edició del cicle ‘Música sota les estrelles’, un esdeveniment que uneix l'astronomia i la música en un dels cels més foscos de Catalunya. Aquest cicle anual proposa una experiència màgica per als entusiastes de la música i els admiradors de l'astronomia.

L’acte de presentació s’ha celebrat aquest matí a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb la presència de la vicepresidenta de Diputació de Lleida i màxima responsable de l'Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; el director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas: l'alcaldessa d’Áger, Mireia Burgués; i el conseller de la comarca de la Noguera, Jaume Monfort. L’esdeveniment està organitzat també en col·laboració amb la Casa de la Música Terres de Lleida-Orfeó Lleidatà.

El representant d’FGC Turisme, Salvador J. Ribas, ha destacat que el Cicle “és una oportunitat per combinar valors culturals com l’astronomia i la música, de manera que es genera una combinació entre els dos ‘actors’ de l’espectacle (música i cel). És també una oportunitat pel municipi d’Àger amb la presència de músics de primer nivell”. I també ha recalcat que “aquesta edició serà la primera en què utilitzarem el nou sistema digital del planetari en alta resolució, per tant, les imatges amb què acompanyarem la música seran de major qualitat que mai.”

Sota l'espectacular cúpula de 12 metres de diàmetre de l'espai conegut com l'Ull del Montsec, els visitants tindran l'oportunitat d'apreciar la música d'artistes i grups catalans o residents a Catalunya en un entorn realment excepcional. Cada concert, amb una durada de 45 minuts, estarà seguit de sessions d'observació del cel al parc de telescopis, permetent als assistents explorar les meravelles de l'univers després de gaudir de la música en directe.

El cicle ‘Música sota les estrelles’ ofereix una programació de setembre a desembre amb cinc concerts diferents d'estils variats que segurament satisfarà tots els gustos musicals. Els artistes i els grups que participaran en l’edició d’enguany seran:

Dissabte 9 de setembre: Elle León (Art Rock) | 22.00 h - 23.00 h|

Dissabte 14 d'octubre: Asori (Indie Pop-Rock) | 22.00 h - 23.00 h|

Dissabte 28 d'octubre: Carles Viarnès (Electrònica-Contemporània) | 22.00 h - 23.00 h|

Dissabte 11 de novembre: Jazz Pretenders (Jazz) | 22.00 h - 23.00 h|

Dissabte 9 de desembre: Selva Nua (Pop-Soul) | 20.00 h - 21.00 h|

Les entrades per a cada concert ja estan disponibles al web parcastronomic.cat per un preu de 20,00 €, incloent-hi l'accés al concert i a les diferents activitats del Parc.

Amb el cicle ‘Música sota les estrelles’, el Parc Astronòmic del Montsec convida a descobrir la grandesa del cel nocturn a Catalunya i a gaudir de les meravelles de l'univers al ritme de la música.

Sobre el Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec, situat al municipi d'Àger i propietat d’FGC Turisme, és reconegut mundialment per oferir un cel nocturn excepcionalment fosc, proporcionant un entorn ideal per a l'observació de les estrelles. Amb el suport del Govern de Catalunya i altres col·laboradors, l'Astronòmic s'ha convertit en un referent internacional en l'àmbit de l'astronomia, promovent la divulgació científica i l'educació relacionada amb l'espai i l'univers.

Amb una ubicació privilegiada i un cel nocturn de qualitat excepcional, el Parc Astronòmic del Montsec ofereix una àmplia varietat d'activitats diürnes i nocturnes per a tots els públics. Des de serveis de recerca i formació fins a activitats de divulgació científica, el Parc Astronòmic és considerat el principal centre d'astronomia de Catalunya i ha estat reconegut per la UNESCO com a Reserva i Destinació Turística Starlight.

Per obtenir més informació sobre el cicle ‘Música sota les estrelles’ i altres activitats del Parc Astronòmic del Montsec, visiteu el lloc web del Parc Astronòmic del Montsec

 

Infolleida