El Parc Astronòmic del Montsec tanca la 9a edició del Festival d'Astronomia amb el millor resultat de la història i rècord d'assistència

18/10/2023

El Festival d’Astronomia, que ha commemorat el centenari del naixement de Joan Oró, bat el rècord de visitants durant aquesta passada edició disputada de l'11 al 15 d’octubre amb 1.612 entrades venudes

El Parc Astronòmic del Montsec ha tancat amb gran èxit la 9a edició del Festival d'Astronomia, un esdeveniment que ha aconseguit captivar i entretenir als visitants amb una àmplia gamma d'activitats diürnes i nocturnes. Durant cinc dies, l'Astronòmic ha obert les seves cúpules per oferir una perspectiva única dels cels estrellats.

L'Any Joan Oró, que commemora el centenari del naixement del cèlebre bioquímic lleidatà, va ser l'eix central d'aquest festival, i va oferir als assistents l'oportunitat d'explorar l'astronomia i la ciència com una forma única de turisme, coneguda com el "Turisme de les Estrelles."

Durant aquesta 9a edició del Festival al Parc Astronòmic del Montsec s’ha enregistrat rècords absoluts de participació amb un total de 1.612 visitants a les activitats de pagament, en contrast amb els 1.504 de l'any 2022. A més a més, les activitats gratuïtes com la passejada geològica “La Lluna i Mart a tocar pels carrers d’Àger” i el concert “Els Planetes” de Gustav Holst a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell, van exhaurir totes les seves entrades, destacant així una excel·lent participació i un gran interès per part del públic pel Turisme de les Estrelles. 

Una tardor amb molta activitat al PAM

El Parc Astronòmic del Montsec manté les seves portes obertes fins al 7 de gener, amb activitats especials com el Cicle de Música sota les Estrelles, un esdeveniment que harmonitza l'astronomia amb la música, enmig dels cels més foscos de Catalunya. Amb una selecció de cinc concerts de diferents estils, satisfarà tots els gustos musicals. 

Encara queden 3 concerts pendents: el dissabte 28 d'octubre, amb Carles Viarnès (Electrònica-Contemporània) a les 22.00 h i a les 23.00 h. Dissabte 11 de novembre amb Jazz Pretenders (Jazz) a les 22.00 h i a les 23.00 h. I l’últim concert serà el dissabte 9 de desembre amb Selva Nua (Pop-Soul) a les 20.00 h i a les 21.00 h.

Finalment, aquesta setmana també es posarà en creació la nova web, una eina que millorarà l'experiència dels visitants i oferirà informació actualitzada sobre les activitats i esdeveniments del Parc Astronòmic del Montsec.

Infolleida