30 persones han participat als cursos d’aprofitament alimentari del Consell Comarcal de la Noguera

17/05/2018

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape i el Pla d'Inclusió Social, han organitzat el primer Curs d'Aprofitament Alimentari d'aquest any 2018. Aquests cursos s'organitzen dos vegades a l'any des de 2015, i estan destinats a persones i famílies receptores d'aliments del Projecte Àgape que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.

 

Aquest curs s'imparteix al Centre Obert La Noguera, i la intenció és anar-lo repetint perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi. En aquesta edició hi han participat 30 persones, dividides en dos grups de 15  cadascun.

 

El curs consta de 2 sessions per grup, els dies 7 i 14 de maig el primer grup, i els dies 9 i 16 de maig el segon.

En la primera sessió tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, i també dels supermercats i dels productes, i un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments. La segona sessió la va impartir una cuinera que va facilitar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments, i també va explicar alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants.

Infolleida