5è aniversari de les noves instal·lacions de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot

04/01/2018

El dimarts 2 de gener, la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre va celebrar els 5 anys de l'obertura de les noves instal·lacions de la biblioteca.
Per cel·lebrar-ho es va convidar al grup Alquímia Musical, on petits i grans van gaudir de l'espectacle "Els sons de l'univers". El nombrós públic va passar una estona plena de sons i vibracions amb instruments de molts països, cons tibetans, didgeridoo, tempura i altres. Ens van ensenyar que el nostre cos és tot un instrument. En Xevi va mostrar que amb dos vocals la I i la U i molta pràctica, podem fer altres notes a la vegada creant sons plens de màgia. Els nens van estar molt participatius i atents.
 
Al conte, al poble de la petita Aïsa tothom està trist. Ningú no recorda què és estar content. Una nit, Aïsa sent cantar les estrelles i la lluna li explica que aquest so tan especial  és la música de l’univers i que quan l’escoltem ens sentim feliços. Aïsa s’adona que aquesta cançó pot retornar l’alegria al seu poble i per això decideix anar a buscar els instruments màgics, els únics que poden fer la música de l’univers. l’Aïsa emprén un viatge que la durà a Austràlia, on descobrirà el didgeridoo. Del Tibet s’endurà uns bols. A Grècia coneixerà el monocordi. A Mongòlia li ensenyaran a cantar harmònics… També descobrirà la tampura a l’Índia, el saltiri a Itàlia, el gong a la Xina…
Amb tots aquests instruments Aïsa torna al seu poble. Quan els seus habitants escolten la música dels instruments màgics senten de nou la felicitat, retroben l’alegria que feia temps havien oblidat.
En acabar es va bufar un gran pastís d'aniversari i es va convidar als assistents a un berenar.
Del 1986 fins al 2012, la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot ha estat situada a les antigues escoles d'Artesa de Segre, estava a la planta baixa. El 2 de gener del 2013, es van obrir les portes de les noves instal·lacions, a l'edifci d'equipaments culturals, el Cubbtural, a la plaça de l'Ajuntament.
La nova biblioteca té 700 metres quadrats distrubuïts en dues plantes. A la planta baixa trobem la recepció, la secció de música, part de revistes, la ludoteca,novetats, espai per fer deures i lectura, consulta de catàleg i l'espai Bookcrossing; també trobem a la planta baixa la sala d'exposicions, l'àrea d'activitats de la Biblioteca.
Aquest espai sempre està dinamitzat, acull permanement exposicions de temàtica i interessos variats, alhora que és el lloc on es fan les xerrades, presentacions, audicions, formacions, tallers, club de lectura...
Al primer pis es troben la majoria de llibres, distribuïts en diferents espais, coneixements, novel·la, poesia, teatres, novel·la juvenil, còmic... també l'espai de cinema, l'actual, el cinema clàssic, les sèries de TV i documentals, la resta de revistes , els ordinadors de consulta d'usuaris i per a portàtils i diferents espais per l'estudi i la lectura. Al primer pis també trobem l'Àrea Infantil, distrubuida en diferents seccions.
Des de l'obertura de les noves instal·lacions s'han triplicat les visites d'usuaris, ha augmentat l'ús i la participació en els serveis i activitats per part de segments de la població que abans eren minoritaris.
Infolleida