Àger aprova una bonificació de l’IBI per instal·lar fonts d’energia renovables per al 2022 

17/11/2021

Àger ha aprovat, en el ple celebrat aquest mes de novembre, la bonificació de l’IBI de les construccions que incorporin energies renovables i requerir, d’ara endavant, als establiments d’allotjament turístic i habitatges d’ús turístic la incorporació d’algun tipus d’energia alternativa als seus establiments 

A partir del proper any fiscal, els veïns i veïnes d’Àger que col·loquin plaques solars o qualsevol altre tipus d’energia renovable a les seves construccions, es podran beneficiar d’una bonificació de fins al 50% de l’Impost de Béns Immobles durant el primera any, i del 25% durant el segon i tercer. Així ho ha aprovat l’ajuntament d’Àger en el ple celebrat aquest mes de novembre. 

 

El ple va aprovar, també, una modificació de l’Ordenança fiscal que regula els establiments turístics i els habitatges d’ús turístic. En aquest sentit, s’ha incorporat com a requisit que per poder donar d’alta aquests equipaments, serà necessària la inclusió d’algun tipus d’energia renovable. 

 

D’aquesta manera, Àger fa un pas més per garantir convertir-se en un municipi compromès amb el medi ambient, la reducció de la contaminació i una aposta per les noves fonts d’energia renovables.

Ariadna Sanchez Ber