Àger celebra el 10è aniversari de la restauració de la Col·legiata de Sant Pere 

19/09/2020

Per celebrar el desè aniversari, s’ha dut a terme una trobada en forma de Simposi amb especialistes de tots els camps implicats. Una trobada de la qual es pretén, també, crear un full de ruta de la Col·legiata per als propers 20 anys

Àger ha celebrat, aquest dissabte, el desè aniversari de les obres de restauració de la Col·legiata de Sant Pere. Per celebrar-ho, la Fundació Privada Arnau Mir de Tost ha organitzat una trobada, en forma de Simposi, que ha aplegat especialistes de tots els camps implicats en la restauració, conservació i posada en valor del monument. 

 

La restauració de fa deu anys és l'obra més important que ha rebut el monument des del seu abandonament definitiu a finals del segle XIX, que va permetre reconstruir part de l’església canonical i el seu cobriment, així com l’adequació de l’accés a l’edifici. En la trobada celebrada aquest dissabte, s’ha treballat, també, en un pla director de la Col·legiata per als propers 20 anys. 

 

A partir d’ara, doncs, caldrà veure quins treballs són necessaris de dur a terme per seguir posant en valor aquest emblemàtic espai de la vila d’Àger. 

Ariadna Sánchez