Agermanament entre els pobles d’Os de Balaguer i Artà (Mallorca)

26/09/2019

El 28 de setembre les dues viles s’agermanaran, prenent com referència els vincles històrics que els uneixen

El 28 de setembre de 2019, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel, les viles d’Os de Balaguer (La Noguera) i Artà (Mallorca) s’agermanaran. Per aquest motiu del 27 al 29 de setembre una comissió de l’ajuntament d’Artà, encapçalada pel seu alcalde, viatjarà fins a Os de Balaguer. 

L’acte d’agermanament serà a la plaça de la Font i consistirà en la benvinguda i presentació per part de l’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, seguida per la salutació del batle d’Artà, Manuel Galan i Massanet, qui presentarà el seu municipi a tots els assistents. Després ambdós alcaldes signaran l’acta d’agermanament. Finalment es farà la benedicció i primer repic de la campana “Santa Maria de Bellpuig d’Artà” fosa en la passada edició de la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, i que és un regal del poble d’Os al poble d’Artà. L’objectiu és que la campana sigui instal·lada a l’església de l’antic priorat de Bellpuig d’Artà.  

El motiu de l’agermanament es el vincle històric entre ambdós municipis, el qual es remunta a l’edat mitjana. Després de la conquesta de Mallorca, els monjos del   Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer), reberen en donació la població d’Artà, on hi fundaren el priorat de Santa Maria de Bellpuig d’Artà, mantenint-hi el vincle durant dos segles. Ara, més de set-cents anys després, els municipis d’Os de Balaguer i Artà es tornen a retrobar mitjançant aquest agermanament.

L’agermanament, cerca redescobrir aquest passat comú, però també pretén ser l’inici d’una relació d’amistat i cooperació que resultin d’interès per a les viles d’Os de Balaguer i d’Artà. De fet, la visita dels representants d’Artà comptarà amb trobades i reunions per conèixer de més a prop el nostre territori. 

També, durant la Festa Major d’Os de Balaguer, es podrà visitar l’exposició “Conèixer la vila d’Artà i els vincles amb Os de Balaguer” a la Sala Sant Antoni.

Infolleida