Agermanament entre Montgai i Skaer

14/03/2024

Una delegació de Montgai ha anat a Skaer per signar l’acta institucional de l’agermanament entre els 2 municipis

El passat 8 de març va sortir de Montgai una delegació de 15 persones que representaven l’Ajuntament i diverses entitats del municipi, amb la finalitat de reunir-se amb l’Ajuntament de Skaer (Scaër en francès) i el comitè d’aquest municipi bretó, per portar a terme l’acte oficial de formalitzar aquest agermanament.

 

El dissabte 9 es fer la signatura del document en 4 idiomes (català, bretó, espanyol i francès), a l’acte hi vàrem assistir els representants de l’Ajuntament de Montgai (alcalde, Sr. Jaume Gilabert, la tinent d’alcaldia, Sra. Elisabet Darbra i la regidora de cultura Sra. Ma. Lluïsa Navarro) així com diverses persones representades de les entitats locals. De la part bretona hi assistiren l’alcalde de Skaer Sr. Jean-Yven Le Goff, la regidora de cultura, Sra. Martine Boucher, regidors del municipi, anteriors alcaldes, el senador Sr. Michel Canevet, el conseller del Departament de Finisterre Sr. Claude Jaffre, el president del comitè d’agermanament de Skaer Sr. Dider Le Duc i altres persones representatives de la societat civil d’aquest municipi bretó.

 

Amb el motiu de la visita s’ha fet la inauguració d’un nou espai destinat a aparcament que porta el nom de Montgai i, com a cortesia de la visita, en el mateix pàrquing, l’Ajuntament de Montgai ha fet un mural d’agermanament amb la representació d’una sardana entre dansaires catalanes i bretons, obra de l’artista balaguerí Sr. Jordi Tordera.

 

Durant aquest estada de 4 dies han pogut compartir danses bretones, així com el ball de la sardana per part catalana, degustar la rica i variada gastronomia bretona, conèixer diversos equipaments municipals així com també empreses de la zona.

 

La visita respon a la que ja es va fer l’any passat a Montgai per part bretona durant la fira de Net, la fira del sabó i la Cosmètica Natural de Montgai.

 

L’objectiu de l’agermanament és l’intercanvi educatiu a través de les escoles municipals dels coneixement del català i el bretó, coneixement d’ambdues cultures i promoure l’intercanvi social, esportiu i econòmic entre els dos municipis a través dels respectius comitès d’agermanament.

Infolleida