Algerri tanca l’accés al castell pel risc de despreniments

31/03/2021

L’ajuntament d’Algerri ha tancat l’accés al castell de la vila davant el perill i risc de despreniments. En els darrers mesos, i amb l’arranjament al accés del castell, les visites han augmentat però el mal estat en el que es troba la fortificació fa que no sigui una zona segura 

Davant el perill i el risc per possibles despreniments, l’ajuntament d’Algerri ha tancat l’accés a les ruïnes de l’antic castell de la vila, declarat com a BCIN. Així, l’ajuntament pretén evitar el pas de turistes, que ha augmentat en els darrers mesos, a la zona pel perill de col·lapse que hi ha a la fortificació. 

 

Cal tenir en compte que, amb l’arranjament del camí que es va dur a terme l’any passat, l’accés al castell s’ha facilitat, fet que ha suposat l’augment de visites. Des del consistori esperen poder actuar, en un futur, al castell de manera que s’estabilitzi la zona. 

 

El consistori no descarta instal·lar, també, plafons informatius per advertir de la perillositat que hi ha prop del temple i a la zona de les muralles, on la caiguda de pedres és més freqüent.

Ariadna Sánchez