Alumnes de Lleida i Balaguer, a la primera sessió del Som Cinema

23/10/2019

Prop de dos-cents estudiants dels instituts Torre Vicens i Maria Rúbies de Lleida i Almatà de Balaguer van assistir ahir al migdia al CaixaForum Lleida a la primera sessió del Som Cinema, el festival de l’audiovisual català, que s’inaugurarà de forma oficial demà a la Llotja (20.30 hores). El cineasta gironí Pere Solés va presentar la projecció de la seua última pel·lícula, Ara, en la qual mostra diferents vivències entorn de la malaltia de l’anorèxia a través de pacients i de terapeutes reals.

En la desena edició del Som Cinema, més de 350 estudiants d’instituts de Lleida passaran per les sessions per a alumnes de secundària. Avui està prevista la projecció de Sant Martí, una cinta de terror dirigida per David Ruiz i Albert València.

Els joves també van ser protagonistes a la tarda de la primera jornada del festival. Així doncs, el primer Som Secundària –un nou concurs de curtmetratges realitzats per alumnes d’institut– va distingir el film Conveniència, obra d’estudiants de l’IES Josep Lladonosa. CaixaForum va acollir la projecció dels vuit treballs presentats, dos de l’IES Màrius Torres i sis del Lladonosa.

Després del lliurament del premi, també es van exhibir els curtmetratges creats en el marc del cicle formatiu de grau superior de l’Aula de Teatre i els vídeos de la setena edició del concurs Participa Méliès, que convida els competidors a crear un curt fent ús d’almenys tres dels trucs cinematogràfics del cineasta pioner Georges Méliès.

SEGRE.COM