Aquest diumenge el Teatre de Balaguer acull l’obra ‘La Dona del 600’, amb Mercè Sampietro

18/02/2020

Aquest diumenge el Teatre de Balaguer acollirà l’obra La Dona del 600, interpretada per Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas, i dirigida per Pere Riera.

La Dona del 600 és una comèdia que té com a fil conductor un Seat 600. Aquest cotxe va marcar a tota una generació, ja que va ser un dels primers vehicles a l’abast de les classes treballadores a Espanya, i va canviar la manera de viatjar de la població en aquell moment.

L’acció té lloc a casa d’en Tomàs (Jordi Banacolocha) el qual és vidu, té uns seixanta anys i viu sol. Un dia la seva filla (Àngels Gonyalons) li regala una maqueta d’un Seat 600, el cotxe que va compartir durant molts anys amb la seva esposa ja difunta (Mercè Sampietro) i que ambdós van batejar com a Confit. A partir del cotxe com a element central de l’obra, es tracten qüestions molt més profundes, com la manera com hom s’enfronta a la mort dels pares o de la parella.

El cotxe, entès com un membre més de la família i que fins i tot tenia nom, és l’excusa per aprofundir en qüestions molt més fonamentals. Així, l’obra aconsegueix interpel·lar a persones de totes les edats.

Infolleida