Aragonès garanteix ajuts als afectats per l'incendi de Baldomar

22/06/2022

El president Aragonès ha visitat aquest dimecres el punt de control de l'incendi, al Parc de Bombers d'Artesa. Amb una afectació de 2.700 hectàrees és el foc més important de l'any

El president Pere Aragonès ha garantit que les pèrdues derivades de l'incendi de Baldomar es compensaran, sigui a través d'assegurança o indemnitzacions que assumiria el Govern. En aquest sentit, ha remarcat que ara cal registrar bé les incidències que hi ha hagut, sobretot a l'hora de llaurar camps per fer tallafocs per evitar l'avenç de l'incendi, però també altres actuacions que s'han fet per combatre'l. Caldrà tenir-ho tot "ben comptabilitzat", ha afegit, i després veure quina és la formula per compensar via assegurança o via ajudes directes.

L'alcaldessa d'Artesa de Segre, Maria Cusola, ha explicat que una vegada estabilitzat l'incendi i amb previsió de ser controlat en breu, ara cal rebre els propietaris afectats i "donar resposta a les seves demandes". Per això, preveuen convocar reunions amb ells i també amb caps d'àrees tècniques de l'Administració per "donar resposta a les seves inquietuds. Cusola ha destacat que els pagesos es van "presentar i col·laborar" des de primer moment que es va declarar l'incendi i ha volgut agrair a tots els que hi han participat.

També ho ha fet el president Aragonès, que durant la visita al punt de control de l'incendi de Baldomar, al Parc d'Artesa de Segre, ha agraït la tasca de Bombers, Agents Rurals, ADF, Bombers voluntaris, el SEM, la Creu Roja, els Mossos d'Esquadra, els pagesos i els veïns que han participat facilitant accessos a les basses d'aigua. El president de Govern ha recordat que el potencial d'aquest foc era de 20.000 hectàrees i l'afectació s'ha quedat en unes 2.700. És el més important de la campanya que acaba de començar i Aragonès ha considerat que el fet d'haver centralitzat la gestió en una situació de simultaneïtat d'incendis, ha estat una "decisió correcta" que ha generat "aprenentatges a millorar en properes ocasions".

ACN