ASPID estrena un programa d'estimulació cognitiva terapèutica 

13/03/2018


NeuroLleida, el servei de neurorehabilitació d’ASPID especialitzat en la neurorehabilitació i la prevenció de patologies neurològiques, ha engegat un nou programa d’Estimulació Cognitiva Terapèutica, adreçat a les persones que presenten un diagnòstic de demència en la fase lleu (Alzheimer, demència vascular, demència per cossos de Lewy, etc.). El tractament no farmacològic té com a objectiu principal frenar o alentir el progrés de la malaltia potenciant les habilitats cognitives oblidades o en desús i mantenint les que es trobin preservades.

 

El programa terapèutic comprèn la realització d’activitats d’estimulació cognitiva, funcional i conductual, adaptades a les característiques i els interessos individuals, que tenen per objectiu alentir la progressió de la demència. Per tal d’oferir una atenció el màxim d’individualitzada, el projecte es fa en grups reduïts, amb una freqüència de dos dies per setmana, i hi intervenen professionals especialitzats en l’estimulació cognitiva i la neuropsicologia.

 

Prèviament al programa i per garantir el seu bon funcionament i conèixer els punts forts, els interessos i les dificultats de cada persona, es fa una valoració inicial i posteriorment un seguiment de les capacitats cognitives i funcionals dels participants.

 

Es tracta d’un projecte innovador, estructurat i adaptat a cada persona, que se centra en potenciar i mantenir les funcions cognitives preservades, restaurar les habilitats cognitives oblidades o en desús, controlar els símptomes i prevenir les complicacions per l’aparició de conducta problemàtica, promoure l’activitat social i el benestar psíquic i físic, millorar l’autoestima i l’estat anímic i donar suport a la tasca dels cuidadors principals. 

 

Inclou una combinació d’activitats que treballen la memòria, l’atenció, el raonament, la percepció, l’orientació i el llenguatge, amb una base socialitzadora i lúdica. D’aquesta manera, els participants reforcen les seves habilitats cognitives però al mateix temps es diverteixen i potencien les seves habilitats socials.


Infolleida