Atenció i acompanyament integral a les famílies

21/03/2019

Aquest 2019 l’Associació Salut Mental la Noguera té com a objectiu millorar la promoció dels seus serveis en tota la comarca, fent rellevància a aquells que van dirigits als familiars o amics amb una relació directa amb persones amb una problemàtica de salut mental.

L’entitat ofereix gran varietat de serveis per a aquest col·lectiu, on l’equip de professionals s’adapta en cada cas i segons la demanda rebuda, s’ofereix la possibilitat de rebre assessorament social i/o legal, informació sobre recursos, atenció psicològica individual i espais de grup psicoeducatiu.

Creiem que el cuidador familiar té un paper molt rellevant per tal de fomentar la rehabilitació psicosocial de la persona afectada per aquest motiu li oferim un atenció personalitzada a les seves necessitats.

Per l’equip de professionals es prioritari oferir aquesta atenció social i/o psicològica a aquestes persones que en molts casos es troben desbordades, que necessiten alliberar-se de tensions, i compartir estats emocionals en els que es troben. Per aquest motiu creiem beneficiós realitzar atencions psicològiques individuals o grupals per tal d’oferir espais de suport i ajuda mútua.

En molts casos es tracta d’una situació nova que es planteja en la família, dubtes i dificultats i per això es important primer aportar informació bàsica sobre trastorns mentals per tal que puguin entendre millor al familiar, posteriorment donar-los a conèixer eines per poder gestionar millor la convivència i així millorar el grau de benestar.

Considerem que per assolir la plena rehabilitació psicosocial d’una persona cal treballar de manera conjunta: la pròpia persona, la família, i els professionals. Des de l’entitat seguirem treballant en aquesta direcció per a oferir una atenció de qualitat a totes les persones.

Infolleida