Balaguer acull el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2022

02/12/2022

El Teatre Municipal de Balaguer acollirà el proper dissabte 17 de desembre els actes de lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2022, la Presentació de la Guia Sardanista del 2023 i el concert “Viatge pels clàssics d’arreu del món”, a càrrec de la Cobla Mediterrània.

Durant la jornada, que comptarà amb la participació musical de la cobla Mediterrània, es durà a terme la presentació de la Capitalitat de la Sardana de Sant Cugat del Vallès i es nomenarà la Capital de la Sardana del 2025.

Del repertori que durant el transcurs de la vetllada interpretarà la cobla Mediterrània, cal destacar l'estrena de 'Moltíssimes gràcies', la darrera sardana del compositor nordcatalà Olivier Marquès.

Aquesta gala, que inclou el lliurament dels diferents guardons i de les tres Medalles al Mèrit, és una de les principals activitats emmarcades dins del projecte Capital de la Sardana per tal de reconèixer la tasca i l'aportació de persones, entitats, empreses i institucions a la defensa i enaltiment de la sardana i la música de cobla.
Tots els assistents a qualsevol dels 2 actes seran els primers a poder disposar de la nova Guia Sardanista.

En aquest sentit, avui divendres dia 2 de desembre es posen a la venda les entrades per assistir al concert “Viatge pels clàssics d’arreu del món” de la Cobla Mediterrània i sota la direcció de Dani Gasulla, començarà a les 19.30 h al mateix Teatre, després de l’entrega dels premis. En aquest concert la Cobla Mediterrània interpretarà un repertori de música clàssica instrumentada per a cobla, amb uns arranjaments inèdits. La Cobla Mediterrània té una trajectòria de més de quaranta anys tocant sardanes, balls vuitcentistes i música simfònica, però també es distingeixen per incorporar al seu repertori altres tipus de música. 

Així al concert “Viatge pels clàssics d’arreu del món” es tocaran àries de diferents òperes, com “Va Pensiero” de Giuseppe Verdi, “Ave Maria” de Charles Gounod o “Nessun Dorma” de Giacomo Puccini,  interpretades amb els sons de la cobla i amb els arranjaments de Dani Gasulla, i per tant amb la voluntat que sigui un concert d’interès per a tots els públics.

El darrer dels temes que s’interpretaran serà una composició de Gasulla a partir de cinc melodies de Jordi Barre, amb les quals el públic assistent podrà descobrir un dels cantautors referents de la Nova Cançó a la Catalunya Nord.

A la Cobla Mediterrània l’acompanyarà la soprano Sílvia Sabater, el baríton Dani Morales, Jaume Yelo a la percussió, tots sota la direcció de Dani Gasulla, escollit per a representar la capitalitat de Balaguer durant 2022 amb la sardana titulada “Balaguer Capital de la Sardana 2022”, i el qual és també el creador de l’espectacle.

Les entrades per al concert tindran un preu de 5€ i es poden adquirir a www.entradesteatre.balaguer.cat

Infolleida