Balaguer acull l'exposició 'Presos Polítics a l'Espanya Contemporànea'

La polèmica obra censurada en la darrera edició de la Fira Arco de Madrid

La polèmica exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, censurada en la darrera edició de la Fira Arco de Madrid, es podrà visitar al Museu Comarcal de la Noguera, a Balaguer, fins el proper 30 de juliol.

Aquest dilluns se n’ha fet la inauguració enmig d’una gran expectació.

L’obra vol fer visible l’existència de presos polítics a l’estat espanyol, a partir d’una selecció de 20 personalitats destacades com ara l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras o l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez entre d'altres.

Arran de la compra de l’exposició per part de l’empresari lleidatà Tatxo Benet, el museu i l’Ajuntament van interessar-se per acollir l’obra, que arriba després d’haver passat pel Museu de Lleida i diverses localitats catalanes.

Paral·lelament a l’acte, es va inaugurar una exposició sobre la censura i la llibertat de creació a la sala d’exposicions de l’Ajuntament, i es va celebrar una taula rodona sobre llibertat d’expressió en la que van intervenir periodistes, advocats i el cantant de rap Valtonyc, condemnat a presó i exiliat a Bèlgica per les lletres de les seves cançons.

Joan Llompart