Balaguer celebra un any més el tradicional Mercat de Santa Llúcia-Fira dels Alls 

29/11/2022

El dissabte dia 3 de desembre la ciutat donarà la benvinguda al mercat nadalenc per excel·lència, la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història i tradició, anomenada també a Balaguer, Fira dels Alls.

Enguany es recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia i es tornarà a celebrar el Mercat de Santa Llúcia als carrers comercials del Centre Històric, coincidint amb el tradicional mercat dels dissabtes a la plaça del Mercadal.

El Mercat de Santa Llúcia comptarà en aquesta edició amb unes 85 parades, la temàtica de les quals serà molt variada. Els productes que s’hi podran trobar seran molt diversos, com complements i decoració, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal o figuretes per al pessebre. També s’hi podran comprar productes gastronòmics de proximitat, com torrons, vins, caves, cerveses artesanes, formatges, embotits, dolços o mel. Tota una varietat de productes del territori que contribueixen a donar a conèixer l’àmplia varietat de productors de la zona.

D’altra banda, i paral·lelament a la celebració del mercat, s’han organitzat un seguit d’activitats lúdiques, pensades per a tots els públics i en especial per als més petits:

A les 10.30 h es farà un Taller infantil nadalenc gratuït, que consistirà en l’elaboració d’un tortell i una corona decorada amb els personatges de l’imaginari dels Reixos, a càrrec de la Txica dxef. El taller es farà a l’antic local d’Esports Castillo, al carrer d’Avall número 44. El mateix taller es repetirà a la tarda a partir de les 16.30 h.   

Igualment, els nens i nenes que ho desitgin podran pintar els personatges de l’imaginari de Reixos, els quals els tindran disponibles al punt d’informació.

Seguidament, a les 12 h, hi haurà l’espectacle d’animació infantil “Per Nadal tot s’hi val”, a càrrec del grup Sac Espectacles, a la plaça del Pou.

A la tarda, a partir de les 18 h, es farà un concert itinerant amb el grup Vermouth Flames pels carrers del Centre Històric, mentre amenitzen el seguici que ha de rebre les patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, a les quals tot seguit els donarà la benvinguda el paer en cap a la plaça del Pou. En aquest mateix espai a partir de les 19 h, Vermouth Flames interpretaran el seu espectacle Rockin’Christmas, un repertori de nadales a ritme de swing i jazz.

D’altra banda, durant tota la jornada, l’Associació Dona Rural presentarà una mostra d’alls i repartirà un tast de la tradicional sopa d’alls, de la qual es compartirà la recepta, escrita pel divulgador i escriptor gastronòmic Josep M. Morell, que ens ha deixat recentment. Ho faran al carrer de l’Escala on l’associació també oferirà una llonganissada, per tal de recaptar fons per la Marató de TV3.

 

Infolleida