Balaguer celebrarà del 27 al 30 de maig la quarta edició de Jazz al Pati

07/04/2021

Els concerts es podran seguir via streaming i també presencialment amb limitacions de capacitat

Balaguer celebrarà del 27 al 30 de maig la quarta edició de Jazz al Pati. Els concerts es podran seguir via streaming i també presencialment amb limitacions de capacitat.

 

Segons ha explicat Xavier Monge, un dels professors de l'Escola Municipal de Música de Balaguer, durant l'acte de presentació que s'ha fet aquest dimarts, la mostra inclourà un programa amb algunes actuacions incloses al cartell de l'any passat, després del compromís assolit amb les escoles col·laboradores per tornar a programar els concerts que la pandèmia va obligar a suspendre en la passada edició. 

 

També ha fet un repàs al cartell d'aquesta 4a edició. Monge ha destacat la producció pròpia que es farà el dijous com a prèvia. Sota el nom de 'Jazz llegit' serà una col·laboració de l'Escola de Música i la Biblioteca, que inclourà música i lectura de textos i poemes sobre jazz. També ha fet menció especial del duet format per Roger Santacana i Oscar Latorre, que ja havien format part del cartell de la primera edició i que actuaran al festival el dissabte.  

La quarta edició de Jazz al patí, d'altra banda, manté el Conservatori Superior de les Illes Balears com a escola convidada, a més dels centres col·laboradors habituals, ESMUC, Liceu i Taller de Músics.

 

EL dijous 27, i abans l'espectacle literari musical de producció pròpia, i  a manera d'introducció es realitzarà un concert familiar a càrrec del grup de dixieland Apocadixie Cotton Pickers.

 

El divendres 28 de maig inaugurarà la mostra Auidó Quintet que és el grup que vindrà de les Illes i és un quintet de hard bop amb un nivell interpretatiu altíssim. Clourà el concert el Carles Medina Quintet, un quintet liderat pel saxo mallorquí resident a Barcelona que dona nom al grup.

El dissabte 29 de maig es tancarà la mostra amb un concert del duet de l'ESMUC Santacana & Latorre i del Sandra Rodríguez Group del Liceu, un grup que proposa una fusió de jazz flamenc extremadament interessant.

 

El diumenge 30, inclòs en el marc del cicle Assolellats, el grup de teatre En clau de clown estrenarà l'espectacle "La bruixa del jazz" per a infants a partir de 4 anys.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que tots els concerts dels festival s'oferiran en streaming per poder ser seguits des de les xarxes de la Paeria. D'aquesta manera s'oferirà al públic una doble possibilitat: la presencial, amb totes les mesures de seguretat necessàries, com el manteniment de distàncies, l'ús de mascareta o el registre d'assistents, o seguir-ho a distància per internet. 

Els espectacles es duran a terme al pati de l'antiga Escola Pia i per seguir-los presencialment caldrà reservar les entrades amb anticipació, ja que l'aforament serà reduït.

 

Es podran reservar les entrades a jazzalpati.balaguer.cat a partir del dilluns 12 d’abril.

 

Infolleida