Balaguer celebrarà la encesa de llums de Nadal aquest divendres

29/11/2022

La ciutat de Balaguer comença els actes previstos “De Nadal a Reixos”, amb l’Encesa de les Llums de Nadal, el divendres 2 de desembre a partir de les 18.30 h a la plaça del Mercadal.

La primera activitat serà una xocolatada popular, a càrrec de l’Associació de Comerciants del Centre Històric. Tot seguit, a les 19 h, els i les alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balaguer realitzaran una cantada de nadales.  

L’acte principal serà l’Encesa de les Llums de Nadal de la mà de laPolsim, la personificació de l’Estel, i per tant encarregada d’il·luminar la ciutat. El personatge de la Polsim simbolitza la llum de Júpiter, que segons els astrònoms hauria estat l’estel brillant que hauria guiat els Tres Reis. La Polsim és el personatge que porta la llum de Nadal, i per tant la màgia i l’esperança que aquests dies han d’inundar pobles i ciutats.

D’altra banda, apareixerà l’Estel de Nadal, un dels elements protagonistes, el qual passarà de balcó en balcó d’aquelles persones que ho desitgin, il·luminant el seu pas per Balaguer.

La Polsim també serà l’encarregada de dipositar la màgia en 3 objectes molt especials: un braçalet, un anell i un fragment de corona. Aquests objectes seran cedits a tres dones de Balaguer, les quals durant els dies de Nadal esdevindran les Patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, uns personatges màgics portadores de l’essència dels Reis i encarregades de preservar els objectes fins l’arribada de Ses Majestats.

En aquest acte, la Missatgeria de Reixos farà entrega als representants de les associacions de comerciants de les bústies per recollir les cartes, a les quals es podran dirigir tots els nens i nenes per dipositar-hi els seus desitjos per als Reixos.

Tot seguit, s’inaugurarà la Pista de Gel, amb una breu exhibició de patinatge artístic a càrrec del Club Patí Alguaire, i que a partir de l’endemà dissabte dia 3 ja estarà oberta a la ciutadania.

 

Infolleida