Balaguer estudia vianalitzar el Portalet i eliminar-hi els aparcaments

23/04/2019

L’ajuntament de Balaguer preveu incloure el projecte d’urbanització de la zona del Portalet en el pressupost d’aquest any i convertir aquesta àrea en zona de vianants eliminant les més de quaranta places d’aparcament de la zona. No obstant, el consistori també estudia mantenir algunes places per aparcar davant de la “intensitat de demanda per aparcar al costat del centre històric”, va explicar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Va assegurar que arriben a Balaguer molts cotxes de poblacions veïnes i la demanda “és molt alta en alguns dies en concret, de forma que hem d’estudiar mantenir algunes de les places properes al nucli antic”, va dir.

A més, va apuntar que qualsevol de les dos opcions s’hauran de consensuar amb les associacions de veïns del centre, comerciants i entitats de la ciutat.

Vidal va assegurar que, si s’opta per mantenir alguns aparcaments, l’obra d’urbanització no seria excessivament costosa, ja que només s’hauria de rebaixar la vorera, pavimentar la zona i instal·lar la senyalització. Els aparcament serien com els de l’avinguda Francesc Macià, contínua al Portalet, encara que amb més angle per guanyar visibilitat.

Vidal va recordar que una part dels aparcaments de la zona del Portalet, els més pròxims a la muralla, ja han estat eliminats després de culminar el projecte d’enllumenat públic d’aquesta zona de la muralla al centre històric de la capital.

SEGRE.COM