Balaguer recuperarà aquest dissabte 20 de juny el mercat setmanal del mercadal amb el 100% de les parades

19/06/2020

Tindrà una distribució més espaiada i serà obligatori l'ús de mascareta per assistir-hi

La ciutat de Balaguer recuperarà aquest dissabte 20 de juny una certa normalitat al mercat setmanal, sent la primera vegada després de tres mesos, en que hi seran presents totes les parades i de tots els sectors. Aquesta mesura ha estat possible un cop la regió sanitària de Lleida a avançat de fase i pels darrers canvis en les mesures de seguretat i aforament.

Precisament per continuar mantenir la seguretat entre els compradors, es durà a terme una distribució diferent de les parades que estaran més espaiades i amb passadissos més amples. Així mateix, les parades que habitualment es troben al Portalet o al Passeig de l'Estació, es distribuiran en una única filera per evitar aglomeracions.

Aquestes mesures es van acordar en una reunió celebrada aquest dimecres entre la paeria i els paradistes i que va acabar amb un gran consens en les mesures a prendre. A més de la distribució de les parades, les mesures  implicaran l'ús de mascareta, tant per als venedors com pels clients, i el compromís dels paradistes d'implicar-se en la seguretat, dissuadint les possibles concentracions de gent que es puguin formar a la seva parada i convidar-los a comprar més tard en cas que sigui necessari. Així mateix des de la Paeria s'activarà un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana que vetllarà per a que no es produeixin aglomeracions.

Infolleida