Balanç positiu del primer trimestre de la prova pilot de contenidors amb targeta 

05/08/2021

El nou sistema, basat en al utilització de targetes identificatives per obrir els contenidors, iniciat a Les Avellanes com a prova pilot, ha permès al municipi ampliar el percentatge de reciclatge fins a un 80%

Després d’un trimestre en funcionament, l’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Noguera, fa un balanç molt positiu de la prova pilot, basada en la utilització de targetes identificatives per obrir els contenidors, iniciada al poble de Les Avellanes. Aquest nou sistema ha permès al municipi ampliar el percentatge de reciclatge deixant unes xifres molt altes. 

 

Així, i atès els resultats satisfactoris obtinguts a la prova pilot, l’Àrea de Gestió de residus apunta que el sistema és el més efectiu fins al moment, si bé s’haurà d’anar implantant poc a poc degut als alts costos que comporta. 

 

Aquesta prova pilot s’inclou en les actuacions que el Consell Comarcal ha previst durant aquest any per millorar les xifres en la recollida selectiva de la Noguera, unes xifres que encara no són del tot satisfactòries.

Ariadna Sanchez Ber