Castelló de Farfanya inicia la consolidació de la Torre del Torrent 

22/01/2021

Castelló de Farfanya ha iniciat la consolidació de la Torre del Torrent, una actuació amb la què es pretén mantenir i conservar les restes que perduren i poder avançar en el seu estudi. L’arranjament es centrarà en la consolidació de la coberta, dels revestiments existents, i altres actuacions de neteja i consolidació

Castelló de Farfanya ha iniciat la consolidació de la Torre del Torrent, una construcció medieval que forma part del conjunt del castell d’època andalusina del municipi. Cal tenir en compte que, fins al moment, no s’havia realitzat cap actuació en aquesta torre. L’actuació se centrarà en la consolidació de la coberta, dels revestiments existents, i altres actuacions de neteja i consolidació. 

 

Cal tenir en compte que el conjunt monumental de Castelló de Farfanya fou una de les fortificacions més importants de l’època medieval a Lleida. Actualment, però, es troba molt deteriorat i, és per això, que des del consistori de la vila s’han realitzat diferents projectes de restauració i conservació. 

 

Així doncs, amb aquestes actuacions es pretén, principalment, poder mantenir i conservar les restes que encara perduren, de manera que es pugui avançar en el seu estudi.

Ariadna Sánchez