Castelló recupera pintures de la Guerra Civil

12/09/2022

L’ajuntament de Castelló de Farfanya va presentar divendres el mural restaurat en el qual enginyers republicans van dibuixar diversos models d’avions que van participar en la Guerra Civil espanyola. Segons va explicar l’alcalde, Omar Noumri, els dibuixos es van trobar en una paret de l’església de Santa Maria, en la qual es porten a terme treballs de restauració. Per a la seua conservació, els tècnics van considerar que era millor extreure els dibuixos, emmarcar-los i portar-los al consistori per seguretat, atès el seu valor.

Es tracta de tres models Polikarpov soviètics gravats a la paret i que s’han pogut conservar en bon estat encara que al mural també poden observar-se símbols de la Falange pintats després de la Guerra, va indicar Noumri. La torre de Santa Maria es va utilitzar de punt d’observació aèria atesa la proximitat de l’aeròdrom republicà de Sarinyena. L’alcalde va indicar que malgrat els anys que han passat els dibuixos no han patit desperfectes.

La seua recuperació ha suposat una inversió de 10.000 € gran part sufragats per les conselleries de Cultura i Justícia a través de la direcció general de Memòria Democràtica, va indicar l’alcalde.

SEGRE.COM