“Com més petit és el municipi, més lloable és la tasca d’alcaldes i alcaldesses”

13/02/2019

El subdelegat del Govern es reuneix amb l’alcalde de Preixens i li trasllada que el Govern de l’Estat “està al costat dels municipis per treballar plegats en la recerca de solucions”

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la comarca de La Noguera on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Preixens, Joan Eroles. La reunió de treball s’emmarca dins de la ronda de visites als ajuntaments de la província per conèixer les necessitats dels municipis i estudiar les possibles solucions a les qüestions d’àmbit competencial.

 

L’alcalde de Preixens ha traslladat al subdelegat del Govern la necessitat de millorar la xarxa de camins municipals, molt utilitzada pels veïns en els seus desplaçaments entre els nuclis del municipi i les localitats properes. Eroles, que ha explicat que els municipis petits com Preixens disposen de pressupostos ajustats que impedeixen dur a terme aquest tipus de millores, ha plantejat també la preocupació existent per la pèrdua gradual i progressiva d’habitants que pateix el municipi i la necessitat de revertir aquesta situació.

 

El subdelegat del Govern ha valorat molt positivament l’estratègia seguida per l’ajuntament de Preixens per evitar, aquest any passat, el tancament de l’escola del poble i ha assenyalat que “com més petit és el municipi, més lloable és la tasca que porten a terme els alcaldes i alcaldesses per mantenir-los vius”. Crespín ha destacat després de la visita que “cal que la col·laboració institucional permeti generar noves oportunitats per als municipis petits com Preixens i cal que els municipis sàpiguen que tenen al costat el Govern de l’Estat disposat a treballar plegats per buscar solucions a aquestes inquietuds”.

Infolleida