Comença la restauració de la porta gòtica de l’església del Monestir de Les Avellanes

28/05/2021

La restauració d’aquesta porta,un dels elements patrimonials d’origen medieval que es preserven al monestir, es centrarà en una primera neteja i la consolidació de les parts que presenten més deteriorament, i es durà a terme amb la col·laboració de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya

El Monestir de Les Avellanes ha iniciat, aquesta setmana, el procés de conservació i restauració de la porta gòtica de l’església, un dels elements patrimonials d’origen medieval que es preserven al monestir, així com un testimoni d’un dels moments de major esplendor que va viure l’abadia, al llarg dels seus 850 anys d’història. 

 

Els treballs, que es duran a terme amb la col·laboració de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, es centraran en una primera neteja i la consolidació de les parts que presenten més deteriorament. 

 

Cal tenir en compte que la porta exterior de l'església és una estructura de concepció romànica, però amb elements de transició al gòtic. Conté capitells amb representació iconogràfica que evidencia l’estreta relació que existia entre el monestir i els comtes d’Urgell.

Ariadna Sánchez